Maszturbálás komoly kapcsolatban címszavak alatt önkéntelenül is mindig az Amerikai szépség Lester Burnham-je (Kevin Spacey) jut az eszembe, akinek szánalmas kis életében mindössze a jobb keze által okozott öröm akadt, és egyik este a felesége mellett is kénytelen magához nyúlni a hitvesi ágyban. Miután az interneten mindenféle fórumot olvasva elkönyvelhetjük, hogy a párkapcsolatban élők véleménye az önkielégítéssel kapcsolatban nemenként változó (a pasik örülnek, ha a partnerük magához nyúl, a nők viszont nem tudják a helyzetet feldolgozni, ha ez fordítva történik), rábukkantunk egy blogra, aminek írója azt boncolgatja, miért is ne lehetne egyedül, de mégis a partnerünkkel élvezni? Lecriturefeminine gondolatait olvashatjuk, aki figyelem, nőből van:

“Amióta komoly kapcsolatot ápoló nő vagyok, leszoktam az önkielégítésről, és ez nincs rendjén szerintem. Egyrészt azért, mert nem szabad így elkényelmesedni, másrészt meg azért, mert korábban határozottan vallottam az önkielégítés jótékony hatásairól. És egy kicsit elszomorít, hogy miért nem jut eszembe gyakrabban örömöt okozni magamnak egy ilyen aprósággal. Néha elkap a hév, és elrendelem magamnak a minden napra egy orgazmus tervet, csak aztán azt tapasztalom, hogy a tervszerűség nem igazán passzol a szexualitásomhoz. A furcsa az, hogy nem azért nem csinálom, mert nincs kedvem, hanem mert a pornónézéshez nincs kedve a szerelmes szívemnek -egyedül legalábbis-, és annyira meg nem tudok kielégületlen lenni, hogy pornó nélkül is belevágjak.

Kiegészítés vagy helyettesítés?

Pasinak viszont van egy kedves módszere, ami mindig beválik. Választ egy könyvet, és esténként felolvassa nekem, hogy segítsen elélvezni. Ami hát, mondhatni a legkedvesebb dolog, amit csak tehet értem ilyenkor. Egyébként is szeretem, ha szex közben beszél hozzám, és ez így az ő hangjára, tökéletes segítség forrongó vágyaim csillapítására. Elég sokáig olvastuk A három lány és az anyjukat, most pedig Houellebecq regényekre váltottunk. Nagyon jó így elélvezni -egyedül, de mégis vele. Csak az a furcsa, hogy valamiért nem tudok hangos lenni közben, mert e tekintetben az egyedüllét tudatosul, de utána mindig megbánom, hogy őt kihagytam belőle. Pedig annyira jólesik tőle. Mármint, hogy a távolból is fontos neki az orgazmusom."

Ön szerint a párkapcsolatban való önkielégítés kiegészítés vagy helyettesítés? Szavazzon!