A méret mellett örök téma a sperma nyelésének/nem nyelésének a problémája, amit természetesen férfi ismerőseimtől hallok vissza jellemzően olyan kísérőszöveggel, miszerint a nyelés a teljes elfogadást jelenti. Barátnőim – szavaikkal élve – nyelnek, mint a torkos borz, így megfelelő interjúalany hiányában kénytelen voltam az internetes fórumokról összegyűjteni pár hozzászólást, hogy miért is utasítják el a nők olyan gyakran azt az alkalmanként 2-6 ml-s folyadékot.

Nők a nyelés ellen

“Van, aki az ízét nem szereti” – íta Elizé. “Én pl. nem nyelem le. Szóval nem nyelem, nem iszom-eszem meg. Az nem zavar, ha bele a számba, de nem továbbítom az emésztőrendszerembe. Hozzáteszem, úgy érzem, hogy nem von le az élvezeti érték(em)ből. Legalábbis nem vettem észre, hogy ettől kevesebb lennék, vagy ha lenyeltem, akkor attol több lettem volna.”

“Figyi én sem nyelem le, és nem azért mert undorodom tőle, hanem mert önkéntelenül visszabukik . Itt nem is arról volt szó hogy kötelező lenyelni, csupán arról, hogy ha szopom a pasit és belemegy a számba a spermája akkor nem akadok ki rajta” – fogalmazott Tamara.

Egy másik kommentelő szó szerint rosszul van a helyzetnek a gondolatától is: “Én sem nyelem le, azt sem szeretem, ha a számban megy el, ezért szinte kivétel nélkül kézzel szoktam befejezni. Egyszerűen a gyomrom kezd forogni a gondolatától is. Viszont találtam rá megoldást! Volt már rá példa nem egyszer, hogy engedtem, hogy a számban menjen el, miközben a zuhany alatt huncutkodtunk. Azt sem tudta, hogy lenyeltem-e vagy sem, mert a vízzel keveredve nem tűnt fel neki, különben meg nem is azzal volt elfoglalva, hogy azt sasolja, hanem az élvezettel! Utólag kérdezett rá és egyáltalán nem zavarta, hogy nem nyeltem le. Inkább örült neki, hogy megtettem érte. Nagyon nem mindegy, hogy hogy áll a dologhoz a párod. Megért, megkér rá, óvatosan terelget ebbe az irányba vagy erőszakkal akar rávenni, durcáskodik, ha nem csinálod.”

Mindezek után (meg előtt) bőven találtam olyan férfi ismerőst, akik szívesen nyilatkoztak a témában, és érdekes módon - amennyire egyesek nagy feneket tudnak keríteni a dolognak - végeredményként azt a következtetést vonták le, hogy meglehetősen szánalmas, ha a nyelés kérdése nagy mértékben befolyásolja a párkapcsolatot. Csak két gondolat a nem reprezentatív felmérésből:

Férfiak, akiknek mindegy

“Nekem annyira nem fontos. Vagyis onnantól, hogy egyszer-kétszer lenyeli, már nem kell bizonyításként. Sokkal jobb úgy száj környékére spriccelni. Vagy mellekre, és szétkenni” – magyarázta Ákos, akit arról is megkérdeztem, volt-e már alkalma megkóstolni a saját spermáját (vagyis, tisztában van-e azzal, hogy miylen ízű anyag meg le a nők torkán): “Az ember nem ússza meg, hogy ne kerüljön kapcsolatba a sajátjával. Ha nem véletlenül, de szerintem kíváncsiságból egyszer mindenki megkóstolja az első recskázások alkalmával.”

“Hogy a spriccelés hová történik, szerintem szexuális szocializáció kérdése” – vélekedett Balázs. “Aki sok pornót néz, valószínűleg szájba, arcra, mellre szereti. Nekem majdhogynem mindegy. Mondjuk egy jó szopás alapvetően izgatóbb lehet, ha végig a szájában tartja a nő a faszt és végül "mintha semmi sem történt volna" veszi ki. Exeim közül volt, aki képtelen lett volna ezt megcsinálni - úgy 15-20% százalékban. Volt aki a szájába sem vette a farkam, mondván, ő azt nem. Volt aki örömmel, de megmondta, hogy hozzá nem ér az ondóhoz. Míg más csak simán nem nyelte le, de a szájába engedte, kenegette.”

Heti kérdés

És ön nőként/férfiként hogyan áll ehhez a dologhoz? Mennyire fontos tényezője a nyelés a szexuális életnek? Valóban prűd az a nő, aki nem teszi meg ezt a partnerének? Vagy azokat a pasikat tartja hímsoviniszta baromnak, akik ezt elvárják?