A kanapé póz továbbfejlesztett verziója a kártyavár, ami gyakorlatilag akrobata mutatványnak is megfelel. Egyszerűbb, ha úgy gondol rá az ember, mint egy érdekesebb hátulról pózra.

A férfi vegye fel a tesiórán tanult pókjárást, a nő pedig másszon fel a férfire – ahogy tud –, hasonló pózban. Kezével támaszkodjon a férfi vállaira, lábát pedig tegye a férfi térdeire. Ebben a pózban mindenkinek nagyon kell figyelni a másikra, a nő dolga a behatolást irányítani, a férfinek pedig adni alá a ritmust. Nem másért, minthogy ő az, aki tartja kettejük testét, ezért ő érzi, mit bír, milyen gyorsan, és meddig. Ezt a pózt azoknak ajánljuk, akik nagyon jól ismerik egymás testét, és egyáltalán nem okoz gondot megtartani a másikat bármilyen helyzetben. A testhelyzet megtartásának nehézsége miatt így elélvezni nem könnyű – erre ajánljuk a fordított misszionáriust–, viszont izgalmas póz, és segít abban, hogy a párok jobban összeszokjanak.

És bár látványos lehetne a pornóiparosoknak a kártyavár is, két órányi keresés után feladtuk, hogy bemutassuk, és az alábbi kádas jelenetet (ahol előfordul, hogy akrobata mutatványokat kell bevetni) választottuk.