Madelyn Marie 1987-ben januárjában született West Pointban, New Yorktól körülbelül 80 kilométerre. A hely érdekessége, hogy egy katonai akadémia. Nem sokat tudni arról, hogyan keveredett a pornószakmába, az biztos, hogy 2008-ban már forgatott, körülbelül ekkor találkozott férjével, a szintén pornós Ramon Nomarral. Madelyn Marie 2009-ben megműttette a melleit, az addig csak C-kosaras plasztikmelleit dupladés óriáscsöcsökre cserélte le – ezek nélkül ma már egy valóságshow-ba se nagyon lehet bejutni, nemhogy a pornóiparba.

A 175 centi magas 57 kilós, barna hajú, barna szemű pornós állítólag nővérkének tanult még pornós karrierje kezdetén, majd 2010-ben leszerződött a Blue Bird Films produkciós céggel. Egy interjúban azt nyilatkozta a bikinivonalánál tetovált pornós, hogy várta ezt a szerződést, mert ez az, ami szerinte meghosszabbítja az élettartamát a szakmában. Egyúttal magasabb státuszt is ad számára a szakmán belül. Ezen a cégen keresztül egyébként jó esélye van arra, hogy később AVN-díjas pornós legyen, a produkciós cég legnagyobbakkal forgat, mint például a Vividdel, a Hustler Videóval és a Digital Playgrounddal.

Madelyn Marie vállal leszbijelenetet, hardcore-t, anált, arcraélvezést is, nemrég az is felvetődött, hogy a Macskanő pornóparódiájának főszerepét ő kapja meg.