Jól választotta meg a nevét James Deen, aki többnyire S/d azaz szado domként ismert pornószínész. A pornós 1986-ban született Kaliforniában, amióta csak tudatánál van, pornószínész akart lenni. Ahogy betöltötte a 18-at, elhagyta a családját, és egy ideig hajléktalanként élt, pontosabban csatlakozott a kaliforniai gutter punk bandához. Mielőtt pornózni kezdett, dolgozott egy kicsit a helyi Starbucksban. Ma már jó kapcsolatban van a szüleivel, de ez sokáig nem volt így.

Körülbelül 18-19 éves korától pornózik, főleg a nőket célzó pornófilmekben szerepel. Eleinte mindig a normális, jó fiút játszotta, majd a keményebb kategória, a szadomazo felé fordult – egyébként számtalan nőknek készült pornófilmben van szadomazochista jelenet, vagy fetisiszta szex.

A 173 centis, 68 kilós pasiért szó szerint odavannak a nők, meglepő módon olyan lányok is tisztában vannak itthon is, kicsoda James Deen, akiről az ember azt sem gondolná, hogy néz pornót. Nem még ilyet. Amerikában főleg a tinilányok rajonganak érte, ami egészen különleges, tekintve hogy a pornóipar főleg a felnőtt férfi fogyasztókra épít.

James Deen nyolc éve pornózik, blogot vezet a mindennapjairól, és havonta körülbelül 20.000 dollárt (4.481.200 Ft) keres. Önmagáról azt gondolja, túlfizetett. Tavaly itt sörözgetett a Corvintetőn, egy forgatás miatt Budapesten volt.