18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Joanna Angel alapította az alternatív pornó műfajt

2012.10.14. 15:29

A brooklyni Joanna Angel 2005 óta pornózik, a színészkedés mellett filmeket is rendez a kezdetektől. A 150 centis, 44 kilós Angel tele van tetoválva, egyike az alternatív pornósoknak, mint amilyen például Sasha Grey vagy Stoya. Joanna Angel 1980-ban született Joanna Mostov néven egy ortodox, izraeli zsidó család sarjaként. Az érettségi után a főiskolán angol irodalom és film szakon végzett, a főiskolai évek alatt egy kóser gyorsétteremben dolgozott. Ahogy befejezte a tanulmányait, gondolt egyet, és megcsinálta a Burning Angel alt porn oldalt, a hardcore pornóoldalt úgy futtatta fel, hogy közben sztriptízelt az éjszakában. Később a Burning Angel mintájára készült el a Suicide Girls website, és ezzel Joanna Angel vált az alternatív pornó irányzat alapítójává. Az alternatív pornó attól alternatív, hogy tetovált, piercinges, pin-up, punk, rave, gót, cyberpunk, azaz mindenféle szubkultúrába tartozó csajok szerepelnek a többnyire független filmes produkciókban. A szakmám belüli berkekben sem világos, hogy mitől másabb egy alt pornófilm, mint a többi. Egyesek szerint a minőségben keresendő a válasz, mások szerint inkább ideológiájában, online közösségépítésében más.

Joanna Angel eddig összesen 114 filmben játszott és 57-et rendezett, 2006 óta szinte minden évben kap egy AVN-díjat a szakmai zsűritől: a legjobb szóló jelenetért, a legjobb honlapért, az év crossoveréért és a legjobb szex vígjátékért is kapott már szobrot Las Vegasban. 2011-ben a CNBC a 12 legnépszerűbb pornósztárok közé választotta a tetovált punk pornórendezőnőt.