A fekete hajú, kék szemű pornószínésznőt a szakma a legjobb pornószínésznő díjra jelölte a Next Friday Night című filmjével, és bár elég jó pornós, kis esélye van arra, hogy ő vigye haza az AVN-szobrot. 2011-ben a legjobb testű pornószínésznőnek választották a 168 centis, 50 kilós pornóst rajongói, ezért AVN-díjat kapott. Előtte egy évvel pedig gruppenszex jelenetéért díjazták.

Alektra Blue 1983-ban született Arizónában, majd Texasban nőtt fel. 2005-ben kezdett el pornózni, legjobb barátja, Taryn Thomas invitálta őt a jól fizető munkára. A tökéletes testű pornósként emlegetett Alektra Blue férje Pat Myne, aki szintén pornós. Alektra Blue is mindent vállal, amit csak a szakma kínál, anált, dupla anált, szólót, ass to mouth-t, arcraélvezést. Mindennapjait a Twitteren végig lehet követni.

2008-ban a Penthouse magazinban a hónap lánya volt, még abban az évben aláírt egy zsíros szerződést a Wicked Picturesszel. 2010-ben a pornószínésznő szerepelt Lady Gaga és Beyoncé Telephone videóklipjében.