Elutasította a háromtagú oxnardi szakmai testület a pornófilmekkel lebukott, majd áprilisban kirúgott kaliforniai középiskolai tanárnő elbocsátására vonatkozó fellebbezését kedden, írja a New York Daily News. A 32 éves, gyanúsan magyaros nevű Stacie Halast a diákjai buktatták le, amikor felfedezték, hogy Tiffany Six művésznéven több pornófilm is kering róla az interneten. Iskolája, a Richard B. Haydock Intermediate School vezetői azonnal kérdőre vonták, ám Halas állítólag tagadott, és később, a vallomástétel alatt sem mondott igazat, pedig eskü alatt vallott. Ügyvédje, Richards Schwab a meghallgatás után azt mondta: csalódottak az ítélettel, miszerint a megbánás ellenére Halas nem gyakorolhatja a hivatását, hiszen mindössze kilenc hónapig pornózott, és csak 2005-2006-ban, három évvel azelőtt, hogy az iskolában tanítani kezdett volna.

Habár Halas abban az iskolában valóban nem tanított 2006-ban, a forgatások idején is a tanítás volt a főfoglalkozása. Egy 2006-ban készült film extrái közt egy rövid interjú is található a nővel, akit többek közt arról is kérdeznek, hogy mennyire kockázatos dolog tanárként pornófilmeket forgatni. "Nagyon kockázatos, és akár az állásomba is kerülhet" – felelte a kérdésre Halas, vagyis Tiffany Six. Amikor pedig arról faggatták, hogy volt-e kalandja valamelyik diákjával, viccelődve csak annyit felelt, hogy ő tisztességes ember, és tanítvánnyal sose feküdne le.

Amellett, hogy a bizottság hangsúlyozta, a videó valószínűleg sosem fog eltűnni az internetről, ezért aztán Halas kapcsolata a kollégáival és diákjaival a jövőben sem javulna, kiemelték: az ok, ami miatt nem taníthat ismét az intézményben, az, hogy a hazugságával és tagadásával bebizonyította, képtelen példát mutatni, márpedig tanárként ez lenne a feladata. Halasnak még mindig van lehetősége fellebbezni a döntés ellen a Ventura Megyei Fellebviteli Bíróságon, ám ügyvédjével még nem döntötték el, élnek-e az opcióval.

Halas mindenesetre ragaszkodott ahhoz, hogy nem hazudott sem a vezetőségnek, sem a meghallgatás során, mindössze annyit mondott, nem tudott arról, hogy a filmjei elérhetőek az interneten. Pedig. Ügyvédje a meghallgatás után azt is elmondta, írja a New York Daily News, hogy az ítélet azért is nagyon szomorú, mert Halas nem követett el semmilyen bűncselekményt, mégsincs lehetősége rehabilitálódni a pornóiparból, amit kizárólag azért vállalt, mert miután akkori pasijával szétmentek, nagy szüksége volt a pénzre.