"Volt az igazi Helen Duval, a holland. Ő viselte a Helen Duval nevet, de a márkanév, a név maga a kiadóé volt, aminek Oliver Chezc volt a tulajdonosa. Mindig látványos és szép filmeket csináltak. A pletyka szerint Oliver Chezc producer apja kikezdett Helen Duvallal, aki természetesen visszautasította. A pasi állítólag be volt rúgva, és elkezdett ordítozni a stáb előtt, hogy te csak egy kurva vagy, tőlem kapod a fizetést, tedd szét a lábad. Helen Duval pedig azt mondta, köszönöm, ennyi volt az együttműködésünk, és elment. Oliver Chezc bosszúból leszerződtette Monique Covet-t, és ugyanúgy a Helen Duval nevet adta neki. Ott voltam Berlinben, és láttam, amikor mondták, hogy a legjobb női szereplő Helen Duval, és mind a ketten elindultak, fölállt Helen Duval is és Monique Covet is" - mondta egy pornós bennfentes a Velvetnek, és azt is hozzátette, hogy az eset után nem sokkal hamar rájöttek arra, hogy ez így kínos. Megkérdeztük erről Monique Covet-t is, aki elmondta, a Helen Duval név tulajdonképpen csak szimbólum volt.

"Helen Duval férjnél volt Hollandiában, ott is lakik. Kötöttek egy szerződést Oliverrel és az apjával, a Helen Duval névvel. A névből nagy vita lett, Helen külön céget akart csinálni, és mivel ő volt az arca a cégnek, Helen is meg akarta tartani a nevet és Oliverék is. A joga mind a kettőnek megvolt ehhez. Oliverék megtartották a nevet, ami egy szimbólum volt, és ezt kaptam meg én később. Oliver feleségül akart venni, ez Németországban úgy működött, hogy amiatt, hogy a nagy pénz a családban maradjon, feleségül veszik a modellt. Engem úgy szöktettek haza, úgy tudtam eljönni, hogy lett volna egy sajtótájékoztató, ahol be akarta jelenteni a házasságot. Előző este bevettem egy csomó gyógyszert, és engem nem a sajtótájékoztatóra vittek, hanem a kórházba. Még ki se pihentem magam, már aláírt egy szerződést a Beate Uhse-val, és vitt is dolgozni. Úgy szöktettek meg, hogy úgy volt, hogy egy másnapi géppel visszarepülök Düsseldorfba, de előző este hazahoztak autóval Magyarországra. Nézte, hol használom a bankkártyámat, majd zárolta" – mondta a Velvet megkeresésére Monique Covet.

Helen Duval 1993-ban kezdett el pornózni, majd 1995-ben ki is lépett a róla elnevezett produkciós cégtől. Korábban egyébként újságíróként dolgozott a Tuk nevű holland erotikus magazinnál. Monique Covet 1995-ben lépett Helen Duval helyére, és Helen Duvalként lett ismert. A pornószínésznő 1998-ban távozott a cégtől, a helyére pedig a Drew Berrymore néven ismert pornóst tették. Az igazi Helen Duval és a melleit posztolgató Monique Covet közt mindössze annyia a hasonlóság, hogy mindkettő szőke. A rajongókat úgy tűnik, ez kicsit sem zavarta össze.

Az eredeti Helen Duval