Az 1970-es évek pornóiról szinte mindenkinek egyből Linda Lovelace jut az eszébe, pedig a Mély torok főszereplője szinte alig tett le valamit az asztalra az iparban, amitől ráadásul el is határolódott a későbbiekben. Voltak viszont bőven olyanok, akik átdolgozták az évtizedet, rengeteg filmet leforgattak és igen népszerűek voltak az akkori pornófogyasztók körében. Most összegyűjtöttük az 1970-es évek pornóikonjait, bónuszként pedig mindegyik névhez kap egy filmrészletet is.

Annette Haven

Az 1954-ben született pornószínésznő Las Vegasban született és nőtt fel egy konzervatív mormon családban. Egy interjúban egyszer azt mondta, azért lett felnőttfilmes, mert meg akarta mutatni, hogy a szex nem bűn, és lehet élvezni is. Annette Haven leginkább a tökéletes teste miatt vált a 70-es évek egyik legkeresettebb pornósává.

Annie Sprinkle

A most 59 éves Annie Sprinkle profinak mondható a szexmunkások iparában: prostituáltként kezdte, sztriptízelt, pornózott, mostanra pedig egy pornómagazin szerkesztője, szexterapeuta, performansz-művész és még producerkedik is.

Bambi Woods

Az 1955-ös születésű Bambi Woods nevéhez csak pár film fűződik, de többek között a Debbie Does Dallas című is kultfilmmé vált a pornóiparban. A csaj aztán felszívódott, egyes hírek szerint meghalt 1986-ban, más hírek szerint pedig nevet változtatva él valahol családjával.

Candida Royalle

Candida Royalle jelenleg 62 éves, jelenleg rendezőként és producerként dolgozik. Feminista. Fiatal lányként zenével és tánccal foglalkozott, de a pénztelenség őt is a pornóiparba hajszolta.

Desiree Cousteau

Az egykori pornószínésznő 1957-ben született, és az 1970-es évektől folyamatosan dolgozott az 1980-as évek elejéig. 1978-ban a legjobb színésznőnek járó díjat is ő vitte el a pornóiparban. Mára gyermekpszichológusként dolgozik.

Kay Parker

A szakmabelieknek állítólag jó sokáig kellett könyörögniük azért, hogy Kay Parker beadja a derekát és pornófilmezésre adja a fejét, de végül sikerült meggyőzniük. Az idén 69 éves expornós az 1980-as Taboo című filmjével vált ismerté, amiben egy vérfertőző anyát alakít. A későbbi években MILF-ként is leginkább jóval fiatalabb pasikkal forgatott.

Seka

Az 59 éves expornós Dorothea H. Patton névvel született, és szintén az 1970-es évek egyik legsikeresebb pornószínésznője volt. 1982-ben viszont jó ideig abbahagyta a pornózást, mint az később kiderült, beijedt a HIV-vírus veszélyétől. Seka aztán még az 1990-es évek elején forgatott pár filmet, majd rádiózni kezdett.

Sharon Mitchell

Az expornós 1956-ban született, katolikus családból szabadulva kötött ki a pornóiparban. A nevéhez leginkább szadomazo, kikötözős és domina filmek fűződnek, több mint 200 filben szerepelt pályafutása alatt, és több mint 30-at rendezett is. 1996-ban egyik rajongója megtámadta és megerőszakolta, majdnem meg is ölte, az eset után pedig Sharon Mitchell otthagyta a szexipart és visszavonult.

Vanessa del Rio

A 61 éves kubai származású expornószínésznő programozóként kezdte, aztán volt pincérnő és go-go táncos, végül pedig a kamerák előtt szexelt, mivel egy napi forgatásból megvolt neki a lakása bérleti díjának a fele. Különlegesen nagy csiklójáról híresült el, ám ő is megrettent az AIDS elterjedésétől és felhagyott a pornózással.

Linda Lovelace

A 2002-ben, 53 évesen elhunyt színésznő a hírnevét a Mély torok című film főszereplésével nyerte 1972-ben, aztán két év múlva ki is szállt a szexiparból és elhatárolta magát a pornófilmektől. Feminista mozgalmakon vett részt, a pornót a nők megalázásának nevezte.