Asphyxia Noir 1989-ben született Massachusetts-ben, az agyontetovált pornószínésznőt a szeménél lévő egyedi tetoválásáról lehet azonnal felismerni: két csillagot tetováltatott mindkét szeméhez. Nyelv-, és mellpiercingje is van, és ezzel maga a megtestesült suicide girl. A tipikus szőke, nagymellű, darázsderekú, üvegcipős pornószínésznőkkel szemben Asphyxia Noir egész másmilyen, és pont ezért sikeres pornós. A fura nevű pornós csaj a pornó sötét oldalain ismert, azok között, akik szeretnek szájpeckes, elverős, szadomazo pornófilmeket.

A Kassem G videós interjúból kiderül, hogy Asphyxia Noirnak van pasija, aki szintén agyontetovált, hogy a neve felvett művésznév, hogy e-mailben mondta meg a családjának a munkáját. Katolikus családba született, körülbelül 10 éves koráig ő maga is nagyon vallásos volt. A neve Fekete Fulladást, pontosabban légzéskimaradást jelent, ami öntudatlan állapottal jár együtt. Életveszélyes állapot, az oxigénellátás hiánya miatt halál lehet a következménye. Kassem G, a videós interjú riportere megemlíti David Carradine-t, aki fojtogatós szex miatt halt meg. A Burning Angel oldalon is mond valamennyit magáról, például, hogy szereti a Pulp Fictiont és a Casinót, Daft Punkot és Peachest is hallgat.

A pornószínésznő 2009 óta forgat felnőttfilmeket, eddig ugyan csak 44 filmet jegyeznek a nevén, forgatott az Evil Angelnek, a Digital Sinnek, a Vividnek és természetesen a Kink.com-nak. Ez utóbbi cég az, ami a legnagyobb ütemben és profi minőségben forgat BDSM filmeket, jeleneteket. Asphyxia Noir egyébként nagyon ismert ezekben a körökben, viszonylag kevés pornós kap lehetőséget például arra, hogy klipekben szerepeljen. Asphyxia a The Weeknd Kiss Land klipjében látható hármas leszbiszex jelenetben, a fülledt hangulatú klip mellett a zene sem elhanyagolható.