Ne végsőkig és ne sokáig, de addig mindenképp amíg el nem érjük, hogy ne engedjék a bőripari, habzó szennyet a Rábába. Az ötletet nem én találtam ki, hanem a Wirtschaftsblatt nevű saját lapjuk. /hivatkozás alul/


   A 4 éves tehetetlenség ellen talán ez egy fokkal hatékonyabb lépés. Jómagam úgy gondolom, hogy a környezetvédelem szerves része az egészséges életmódért folytatott harcnak. Remélem, hogy 14 éve tartó szerepvállalásom többre is alkalmassá tesz, mint bárkiről havi 10 kiló könnyed lefaragása. Remélem azt is, hogy napokon belül elérjük célunkat és senkinek sem okozunk kárt. Cél az összefogás és a figyelemfelkeltés. Jómagam szeretem a sógorokat, fogyasztom és kedvelem a termékeiket. A sör ritkán a kedvencem, az ÖMV kúton gyakran megállok.


   Mától addig nem veszek osztrák sört, nem tankolok ilyen kútnál, amíg a Boxmark bőrüzem nem szűnteti be teljesen kicsi országunk még kisebb folyójának habzó, barna mocskolását, illetve hivatalosan nem nyilatkozik az új, szükséges tisztítóberendezés felszereléséről. Ha a közös akciónk folytán a többi osztrák partner segít nekünk e probléma gyors megoldásában, kérem pótoljuk be vásárlási lemaradásunkat!


   Kérem Kedves Sógorok ne hivatkozzunk idióta jogszabályokra, fogjunk össze és segítsük egymást! Ne jog lassú mezsgyéjén, hanem a tiszta erkölcs és a józanság erejével tegyük meg együtt gyors lépéseinket! Tehát kedves Követőim, Barátaim, Ismerős és Ismeretlen Ismerőseim, Magyarok! Kérem csatlakozzatok hozzám!!! Kicsit elfelejtettük az összefogás alkalmazását problémáink megoldására. Pedig csak így érhetünk el eredményeket környezetvédelemben, egészségben, bármiben!


  Köszönöm: Norbi



Íme az ihlet alapja:

"Jogos felháborodást váltott ki a Rába szennyezése"

A német nyelvterület sajtószemléje

2007. június 5. 11:50


   Ha a magyarok jól megszervezik az osztrák termékek bojkottját, keresztülvihetik a Rábát szennyező cég elleni keményebb fellépést.

 

   Wirtschaftsblatt (wirtschaftsblatt.at)

 

   Az osztrák gazdasági lapban Arno Maierbrugger Vitára kész magyarok című cikkében kommentálja a Rába szennyezés kapcsán a jogos magyar felháborodásáról. A Rába szennyezése jogos felháborodást váltott ki a magyarokból - írja a lap. Tényleg nem túl szép dolog egy bőrüzem szennyvizét a vasfüggöny mögé eregetni és közben érvényes jogi határozatokra hivatkozni. Lehet, hogy a bürokratikus értelemben minden rendben van, ennek ellenére magasabb szempontokból nézve egy olyan vállalkozásnak, mint a Boxmark, mely nemzetközi szinten ténykedik, nagyobb érzékenységet kellene mutatnia. Mert mi értelme van, a magyarok barnán habzó vízzel történő bosszantásának és begyepesedetten a támadások középpontjába állni? A tiltakozó magyar szervezetek eközben osztrák termékek bojkottjára hívnak fel. S mi sem egyszerűbb például, mint az osztrák sörtől való tartózkodást propagálni. Nemcsak a határszéleken, hanem az egész országban. Igazuk van: Ez ott talál bennünket, ahol a leginkább fáj. A bojkott következményeit például a Brau Union szenvedheti, mely többek között a Gösser és Reininghaus márkákat teríti. Emiatt még biztosan nem száradnak ki a magyarok. Éppen ezért komolyan kell venni a bojkottot. A Greenpeace úgy érvel, hogy már a francia élelmiszer óriás, a Danone szándékai is kudarcot vallottak egy bojkott miatt - figyelmeztet a lap.