Napok óta hallgatom a híradásokat erről a botrányról. Idézem a Hírszerző legutóbbi cikkét: "Felhívta az élettársát, s azt mondta neki: jó lenne, ha idehoznád az irataimat, mert megállítottak ezek a f**ok" – idézi Lengyel Zoltán fideszes képviselőt az egyik rendőr, aki részt vett a politikus vasárnap éjjel történt igazoltatásában. A rendőr emlékei szerint Lengyel belekapaszkodott a biztonsági övbe, és azt kiabálta: "Nem szállok ki, vegyetek ki, ha bírtok, köcsögök!" A rendőr állítása szerint a képviselő dulakodás közben leszakadt óráját az egyik intézkedő arcába vágta: "Ez egy Breitling volt, te f*sz!" – felkiáltással.

A fideszes képviselőt vasárnap éjjel az I. kerületi Alagút utcánál állították meg a rendőrök. A képviselőnél nem voltak iratok. Az igazoltatás során eddig tisztázatlan körülmények között dulakodás alakult ki. Lengyel Zoltán az ügyben feljelentést tett, mivel állítása szerint a rendőrök bántalmazták. "Nem ütöttem rendőrt, nem fogyasztottam alkoholt, és nem hajtottam gyorsan" – közölte Lengyel.

A Blikk úgy tudja, hogy a politikus otthonában, Fejér megyében többször összetűzésbe keveredett rendőrökkel.

 Az én véleményem: Jómagam nyolc évet töltöttem hivatásos szolgálatban. Láttam a híradót és ott meghallgattam az érintettet. Tapasztalatból ismerem a rendőri pálya utcai és középvezetői életét is. Semmi bajom egyik párttal sincs, ha mégis - akkor nem itt fogom leírni. . .

1. A rendőrök nem rendelkeznek akkora hatalommal és önbizalommal, hogy bárkit zsarnoki módon molesztáljanak. A Múzeum körúti Zsanettnek sem bizonyították az igazát. A rendőröket ártatlanság vélelme ellenére meghurcolták. Aki lopni, rabolni, verekedni, izomból furulyáztatni akar az nem rendőrnek áll. Ilyen beállítottsággal jól megél az éjszakai életben.

2. A rendőrök félnek a képviselőktől és a diplomatáktól, tehát nagyon bunkó állatnak kell lenni ahhoz, hogy a szitu idáig fajuljon.

3. Csak iratokkal lehet vezetni. Ha nincs, akkor mély alázat, udvariasság, bemutatkozás és elnézés kérés. El fogják engedni miután rádión ellenőrizték.

4. Ha a dolog a saját igénytelen tahósága miatt mégis idáig fajul, akkor nem kell teleharsogni a médiát. A rendőrségről alkotott kép az államszervezetről alkotott kép is egyben. Képviselőnk pedig innen veszi fel a millióit. Példát kell mutatnia, nem hájasan, koszospólósan, papírok nélkül autókázni és a saját hülyeségével teleharsogni a médiát. Közpénzből ne vegyen Breitlinget.

5. Nem élünk rendőrállamban ott, ahol a rendőrök éhbérért, hivatásból dolgoznak.

6. A pártoknak, az országgyűlésnek meg kell tisztítania magát a balhés, kvalifikálatlan, vagyon és háttér nélküli , sikertelen, felsőfokú végzettség nélküli emberektől.

7. A mentelmi jogukra pedig semmi szükség. Nekem ez az ügy ennyit üzent. Egyébként egy csomó szimpatikus Fidesz vezetőt, képviselőt ismerek akiket ez az eset besároz... Nem vagyok Fidesz aktivista.

 

 

 Norbi