Én imádom a meleget, de ezt már nehezen viselem. 18 éves koromban triathlon versenyző voltam. Akkoriban rengeteget edzettünk ilyen pokoli időben. Elmondok néhány tanácsot:

 - Minden cukrozott üdítőt, rostosat és simát, 100%-ost felejts el! Helyette hideg ásványvíz, esetleg cukormentes Limóval keverve. Jó még a hideg, natúr tea, esetleg kávé. A nagy meleg értágító, sokaknál leesik a vérnyomás és rosszul lesznek.

- Gofri, lángos, meki, pali, kenyér felejtő! A hozzáadott cukor is édesítőszer! Felfűt, felkapja a vércukrot. Az inzulin túlkompenzál és rosszul leszel, inni sem győzöl. Helyette hideg, friss gyümölcs, mediterrán saláta sovány hússal, esetleg hal. - Csipsz, mogyi kukába. A töménytelen sótól meggebedsz. Az ásványpótlásra bőven elég napi 2-3 liter hideg ásványvíz. Szénsavas is lehet! Böfögsz a kánikulára.

- Napközben alkohol felejtő! Este két fröccs, vagy 1 pohár sör nyugodtan mehet.

 - Nem baj ha napközben nem eszel. Aki a -10 kilós menüm fogyasztja nem fog kóvályogni. Esetleg jó hideg cukormentes joghurttal, vagy cukormentes fagyival is elvegetálhatsz. Ez folyadékpótló is. Este ne akard behozni. A késői jóllakástól éjszaka csatakosra izzadsz, vergődsz és iszol. Este legyen a kis sali hússal, esetleg sushi. Főleg inkább sashimi, mert a rizs hízlal.

- Mosd meg a fejed naponta többször hideg vízzel.

- A légkondid a kocsiban, a munkahelyen ne legyen hidegebb mint a külső hőfok - 10-12 celsius. Ha nagy a különbség beteg leszel, esetleg kilépve gutaütést kapsz. Most 38 fok van kinn, az autómban 21 helyett 26-ra állítom.

- a sportolás legyen könnyű futás, vagy torna reggel 7 előtt, vagy este 9kor!

 

 

Ölelek mindenkit! Norbi