Tízből négy amerikai millimos azt állítja a Fidelity Investments nemrég készült felmérésében, hogy nem érzik magukat gazdagnak. A szervezet a több mint ezerfős mintán készült felmérésből levonta a következtetést, mely szerint legalább 7,5 millió (kb. 1.475.929.738 Ft)  dollár szükséges ahhoz, hogy valaki - legalábbis egy amerikai milliomos - azt érezze, igazán gazdag. A megkérdezettek 42 százaléka azt állította, nem érzi magát gazdagnak, pedig a Fidelity mintájába csak olyanok kerültek, akiknek van legalább egymiliós befektetése, az ingatlanokat és a nyugdíj-előtakarékossági számlájukat is beleértve. A megkérdezettek átlagéletkora 56 év, átlagosan 3,5 millió dollárnyi vagyont tudhatnak magukénak, az a határérték pedig, hogy ki minősül gazdagnak, a korral arányosan növekszik.

“Minden megkérdezettünk vagyonos, mégis azon aggódnak, hogy felélik a javaikat” – foglalta össze Sanjiv Mirchandani, a szervezet nemzetközi elnöke. "Figyelemmel kísérik a társadalmi osztályukat,  ugyanakkor komolyan számolnak a nyugdíjaskorral, és ezért minél több vagyont szeretnének felhalmozni addig" – mondta el Michael Durbin, a Fidelity elnöke. A felmérésből az is kiderült, hogy idén a milliomosok valamivel optimistábbak mint 2009-ben, két éve még a megkérdezettek 46 százaléka nem érezte magát gazdagnak. A válaszadók az amerikai gazdaságról is optimistán nyilatkoztak, most úgy vélik, az év végéig javulni fog a gazdasági helyzet, ezt tavaly nagyon gyengének tartották.
A Fidelity felmérése azt is megállapította, hogy az amerikai gazdagok legvagyonosabb 5 százalékának kezében összpontosul a nemzeti összvagyon több mint 55 százaléka.