A rendőrség közzétette a február havi sebességrekordereket. A legnagyobb sebességet az M7-es autópályán mérték, 215 km/h-t a megengedett maximális 130 km/h helyett. A kép némileg torzít, de a Totalcarban ülő szakértőink szerint egy Ferrari 599-esről van szó.

Az autó tulajdonosa 130000 forint büntetést kapott a február 5-i eset miatt, mert 85 km/h-val lépte túl a megengedett sebességhatárt. A 300000 forintos óriásbüntetést viszont azok vitték el, akik a városi sebességhatárokat hágták át durván.

Autópályázás a városban

Szintén február 5-én például egy Gödöllőn közlekedő BMW gondolta úgy, hogy a 50 km/h-s megengedett sebességbe talán belefér, hogy 142 km/h-val megy lakott területen belül. Nyereménye 300000 forint.

Jánoshalmán egy Mercedest vezető honfitársunk döntött úgy, hogy az 50-es táblánál 139 km/h-val közelíti meg az előtte haladó IFA-t. Szintén háromszázezer forintot ért az akció.

Ahogy persze Makón sem illik már a belterületen felvenni az autópálya-tempót, így háromszázezret fizet az az Audit hajtó is, aki február 2-án sietett valahova nagyon, 130 km/h-val a településhatáron belül.

Ezüstérmesek

A police.hu még két versenyző fényképét közölte, akiknek sikerült februárban odaérniük a gyorshajtási toplistára. Mindketten 108 km/h-val mentek lakott területen belüle, ötven km/h-s megengedett sebességnél.

A fekete autó Lukácsházán pörgette ki a motort két kanyar között még február 12-én.

A Volkswagen egyterű pedig Tompaladányon száguldozott egy kicsit február 25-én a délelőtti órákban.