Stuart Hughesról már többször írtunk, ő az az angol designer, aki minden létező dolognak el akarja készíteni a luxusverzióját. Legutóbb például egy négymillió fontos ággyal rukkolt elő. Amikor februárban írtunk a drága ágyról, akkor Hughes oldalán már meg lehetett vásárolni néhány luxus iPadet, de azok akkor még csak a Hughes mércéjével mérve nevetségesnek számító háromszázezer fontot ütötték meg.

Nem kellett sokáig várni arra, hogy a tervező teljesen elszálljon, és piacra dobja a világ legdrágább iPadjét, ami már ötmillió fontba (1,5 milliárd forint) kerül, és a tökéletesen értelmetlen kategóriájú termékek toplistáján örökös első helyezést érhetne el.

A táblagép hátlapja két kiló 24 karátos aranyból van, a hátlap közepén található Apple-logót 53 darab drágakőből rakta ki.

De az igazi agybaj az előlapon van. Az előlap 750 gramm ammolitból van, ami egyfajta organikus kőzet, a Sziklás-hegység kanadai részén lehet alapvetően megtalálni. Az iPadben felhasznált ammolit 75 millió éves.

De Hughes nem akarta holmi 75 millió éves drágakővel kiszúrni leendő vásárlói szemét, úgyhogy a követ kicsit megfaragta, éppen annyira, hogy 57 gramm, 65 millió éves Tyrannosaurus combcsontot bele tudjon illeszteni. Ehhez jött még díszítésnek egy 8,5 karátos, kb. 1,7 grammos gyémántdarab, amit 12 kisebb gyémánt vesz körbe, összesen 16,5 karátot (3,3 gramm) kiadva.

Kész is, ennyi kell ahhoz, hogy egy 150000 forintos iPad árát megtízezerszerezzük. Ja, összesen két darab készül belőle, siessen, ha venni akar egyet, nehogy elkapkodják!