A Lamborghini Murciélagót 2002-ben mutatták be, eddig nagyjából 4000-et építettek a körülbelül 70 millió forintba kerülő szupersportkocsiból. Ausztráliában viszont néhány napja biztos, hogy eggyel kevesebb van mint korábban, egy 22 éves sofőrnek köszönhetően.

A 22 éves sydney-i sofőr 26 éves haverjától kérte kölcsön egy körre a Lamborghinijét. Meg is hajtották az autót még vasárnap este, hajnali kettő körül Sydney-ben.

A fiatal vezető viszont nem bánt túl jól a körülbelül 600 lóerós, 100 km/h-ra 3,8 másodperc alatt gyorsuló autóval, és a sydney-i egyetem közelében, a Parramatta Roadon áttért a menetirány szerinti szembesávba, ahol egy taxival ütközött. A taxit egy 51 éves nő vezette, a tűzoltók csak másfél óra alatt tudták kivágni a kocsijából, annyira összetört.

A Lamborghiniben utazó 22 éves sofőrnek könnyű sérülései lettek, az anyósülésen ülő tulajnak valamivel súlyosabbak. A rendőrség csak annyi mondott, hogy mindkét járműben komoly kár keletkezett. Azt nem tudni, hogy mennyivel ment a Lamborghini az ütközés előtt, de az elejéből nem sok maradt, valószínűleg totálkárosra tört.