A Nokia reklámjáról van szó, de a legötletesebb reklám, amit az utóbbi időkben készítettek, az az animációs film, amit jelenleg úgy hirdetnek, mint a világ legnagyobb stop motion animációja. Ezért nem lehet csak úgy elmenni mellette. Egy daruból fotózták be három Nokia N8 mobillal az ezer négyzetméteren felvett animációt képkockáról képkockára a dél-walesi Pendine Beachen.

A sztori egyszerű, egy fickó horágszik a tengerben, egyre nagyobb és nagyobb halakat fog ki. Nagyjából ennyi. A hajója egy igazi halászhajó, a halászt egy élő ember alakítja, a halakat pedig a homokból formázták. A Guinness Rekordok könyve már meg is erősítette a blogján, hogy ilyen jellegű animációból ez a legnagyobb méretben leforgatott.

A filmet az Aardman Animation Sumo Science csapata készítette. A Nokia az N8 típusú telefonjánál azt a stratégiát követte, hogy a hagyományos reklámok helyett szórakoztató tartalmakat állítanak elő a telefonokkal, így bemutatva, hogy milyen sok mindenre lehet felhasználni a készülékeket. Korábban rövidfilm-pályázatot hirdettek, amelyre telefonon felvett filmekkel lehetett nevezni, most pedig elkészítették ezt a nagyszabású animációs filmet, ami a reklám és a művészet között egyensúlyoz valahol. A rövid animációs film is érdekes, de talán még jobb az a több mint ötperces videó, ami arról szól, hogyan készült el a film, ez mutatja be igazán, hogy mennyi munka és ötlet kellett hozzá.