Jay-Z nemrég a Fontainebleau Hotel Liv nevű szórakozóhelyén ünnepelte, hogy megjelent Kanye Westtel közös lemeze, amit azzal tett emlékezetessé, hogy nagyjából rekordösszegű italt fogyasztott. Korábban Mark Cuban, a Dallas Mavericks kosárcsapat tulajdonosa írta fel magát a nagy számlák listájára, amikor csapata idei kupagyőzelme után százezer dollárt (kb. 19 millió forint) hagyott ott egy helyen. Jay-Z rendesen lenyomta ezt a számlát, amihez nem is kellett nagyon sokat fogyasztania. "Egymás után rendelte az Ace of Spadeseket, aztán, amikor a tizenötödik üveghez ért, a számla már százezer dollárnál járt" – mondta a rapper egy ismerőse a Radar Online-nak.

Emelle Jay-Z még otthagyott ötvenezer dollár (kb. tízmillió forint) borravalót. Arról viszont, hogy a hiányzó százezer dollár miből állt, sajnos nincsenek hírek, mindenesetre a végösszeg borravalóval együtt 250 ezer dollár, nagyjából 47 millió forint volt, ami még hollywoodi mércével mérve is elég sok.

Az Ace of Spades pezsgő egyébként a világ egyik legjobbjának és legdrágábbjának tartott pezsgője. A Cattier gyártja, és az Armand de Brignac pezsgőt értik általában alatta, a különféle videoklipek népszerű terméke a pikk ásszal ellátott fémüveges pezsgő, például Jay-Z egyik klipjében is szerepel. Az internetes boltok alapján nagyjából 300-450 dollárért, nagyjából 50-70 ezer forintért lehet beszerezni egy üveggel. Nemsokára bevezetik viszont a King Midas nevű pezsgőjüket, ami egy Armand de Brignac csak 30 literes üvegben, valószínűleg pont az ilyen bulikra, mint amiket Jay-Z tart. Ezt augusztus végétől lehet majd kapni, az ára olyan 15 millió forint lesz.

Mark Cuban, amikor júniusban összehozta a hatalmas számláját, akkor egy 15 literes üveget kért ki az egyik klubban, 90000 dollárért. Egy héttel később a Boston Bruins hokijátékosai már egy 30 literes üveget rendeltek százezer dollárért egy helyen. A dolog érdekessége volt, hogy akkor összesen hat üveg 30 literes King Midas létezett a világon.

Szintén júniusban történt, hogy egy amerikai szerencsejátékos, Don Johnson kirendelt egy londoni klubban egy King Midast, 120000 fontot, közel kétszázezer dollárt, több mint 32 millió forintot fizetett érte, ezzel megdöntve a legdrágábban eladott pia világrekordját. Aznap este Johnson összesen 170000 fontot (278 ezer dollár, 52 milió forint) költött a helyen, így Jay-Z csak a második helyet csípheti meg mögötte a legtöbbet költő hírességek listáján. A rekordköltő Johnson egyébként nem összekeverendő Don Johnson színésszel. Új figurának számít a szerencsejátékban, rengeteget nyert az utóbbi néhány hónapban, egy wyomingi cég vezérigazgatója, azt mondja, nem profi szerencsejátékos, de idén májusban már azzal vádolták, hogy trükközik a gépekkel, kijátssza a rendszereket. Mondjuk nem csoda, nemrég 12 óra leforgása alatt összesen 15 millió dollárt nyert három különböző kaszinóban.