Az év legroszabb árértékű partiját tartják majd szeptember 15-én Budapesten, amikor rengeteg pénzt kell fizetni, hogy egy egészen átlagos helyszínen iszonyú pénzért egészen kínos előadókat nézhessünk meg. Magyarország is csatlakozott ugyanis a The Global Party nevű partisorozathoz, aminek a lényege, hogy a világ több mint 80 pontján egyszerre bulizik a globális elit, így gyűjtve pénzt a szervezőknek és néhány alapítávnynak - tudtuk meg egy sajtóközleményből.

A belépő itthon két fő részére 900ezer forint, amiért cserébe a budapesti Symbolban olyan előadókat csodálhatunk meg, mint Edvin Marton, a vállalati bulik Paganinije, Kapócs Zsóka, a falunapok Karády Katalinja, Rakonczai Viktor, ööö, zeneszerző mondjuk. Rajtuk kívül lesz még Havasi Balázs kommerszzongorista, valamint Kiss "Hooligans" Endi rockdobos is.

Mindez közel egymillióért. A Global Party oldalán azt írják, a jótékonysági jegy 3000 font, vagyis valamivel több, mint kilencszázezer forint. A belépők mellé két kulcsot is adnak, ami örökös tagságra jogosít fel, ráadásul csak ilyen kulcsok birtokában lehet bejutni az egyes rendezvényekre.

A magyar helyszínre az oldal szerint vannak még jegyek, de az olyan népszerű nagyvárosokban, mint London már vannak olyan helyszínek, ahol teltház van.

A rendezvényt Willy Fogg ihlette, aki arra használta fel a vagyonyát Jules Verne könyvében, hogy körbeutazza a Földet, méghozzá 80 nap alatt. A Global Party annyiban hasonlít erre az utazásra, hogy a föld számos országában több mint 80 helyszínen rendezik meg egyszerre.