Valamivel több mint 5400 kilogramm, és kicsivel hosszabb mint 6,4 méter a világ legnagyobb csokoládéja, amit a chicagói World's Finest Chocolate gyártott le – írja a Daily Mail. A cég így elnyerte a legnagyobb csokinak járó Guinness Rekordot, az eredményt hitelesítették is, de egyelőre nem frissült a Guinness oldalán.

A korábbi rekorder tavaly jelentkezett Örményországból. Itt egy 4400 kilós csokitömböt gyártottak le. Az óriáscsokival nem a rekorddöntés volt a cél, hanem az, hogy a cég fel tudja dobni a helyes táplálkozásról szóló előadásait. Úgy érezték, a fiatal hallgatóságukat csak úgy tudják megfogni, ha valami igazán látványosat mutatnak neki. A csoki receptje szerint 544 kiló mandula, 2500 kiló cukor, 900 kiló tejpor, 770 kiló kakaóvaj, 630 kiló csokilikőr kellett a hatalmas rúd elkészítéséhez.

A World's Finest Chocolate a helyes táplálkozásról szóló előadások mellett rendszeresen jótékonykodik is, így az óriáscsokit is szétosztják, összesen 209 000 átlagméretű darabot hasítanak majd ki belőle.