A Sziklás-hegység közelében lévő otthonából tűnt el öt évvel ezelőtt a Willow névre hallgató macska, amit szerdán találtak meg New Yorkban. A csavargó cicát hamarosan visszaviszik a családjához, ahol három gyerek, és két kutya várja. Egy beültett mikrochipnek köszönhetően sikerült azonosítani az állatot - írja a New York Times.

Az, hogy hogyan jutott ilyen messzire, és hogyan éldegélt a városban, nyilván nem derült ki. A Denvertől nem messze található Boulderben élő gazdái, Squiresék már rég feladták a reményt, hogy viszontlássák a macskát. "Rengeteg prérifarkas, és bagoly van erre" - mondta Jamie Squires. "Kiraktunk posztereket, de azt hittük, hogy megették a farkasok."

A család nagyon megdöbbent, amikor kaptak egy hívást egy New Yorki állatmenhelytől, hogy Willowt szerdán megtalálták. Jamie Squires azt mondta, hogy amikor meglátták a cica képét, rögtön tudták, hogy Willow az. "Minden állatunkban van mikrochip. Ha tehetném, a gyerekeimbe is raknék egyet" - nyilatkozta. A macska egyébként akkor szökött el, amikor szállítók nyitva hagyták az ajtót egy felújítás alatt.