Jason Schneider 1 dollárért (213 forint) mesél viccet a New York-i Central Parkban, volt már, hogy 6 óra alatt 140 dollár (29.800 forint) is összejött neki. Meggazdagodni a faviccekből nem fog, de jobban bevált neki a parkbéli munka, mint korábbi alkalmi munkái.

Schneider egy 80 centiszer 1 méteres táblával hirdeti magát, melyen csak annyi áll: „1 dolláros viccek - a nevetés garantált” – ha valaki nem röhög poénján, visszaadja az egy dollárt. És hogy milyen poénokon lehet nála nevetni? „Kivel fekszik le a kanos tehén? - bárkivel” vagy „miért rasszisták a cápák? – mert a fehérek a legnagyobbak”– például ezen a faviccen is keresett 1 dollárt Schneider, turistákból álló közönsége ugyanis nevetett.

A férfi 2007-ben költözött New Yorkba, annak reményében, hogy felveszik a Comedy Centralhoz vagy az HBO-hoz. Nem vették fel, úgyhogy idén áprilisban kiállt a parkba. Mindenkinek tud megfelelő poént mondani, csúcsidőben sorállás alakul ki előtte, disznó vicceket pedig csak akkor mesél, ha gyerekek nincsenek a közelben. „Bearanyozza a napom” – mondja például egy elégedett vásárló, Mary McLean.

„Napi 20 viccet írok, ezek közül talán kettő elég jó ahhoz, hogy elmondjam a parkban. Ezek közül is maximum egy ütős. Eleinte az emberek néha visszakérték a pénzüket. De most is, ha nem nevetnek, visszaadom az egy dollárt” – mondta Schneider a nydailynews.com-nak. A fickó favicceit egyébként Youtube-on ingyen is meg lehet nézni, és ha nem volt elég a beágyazott videó, keresgéljen Schneider honlapján!