160 km/h-val megy a világ leggyorsabb kanapéja

mm
2011.09.30. 15:52

Az ausztrál Glen Suter megdöntötte a leggyorsabb motorral hajtott kanapé/fotel Guinness rekordját, amikor néhány nappal ezelőtt 101 mph-val, 162 km/h-val haladt a sydney-i Camden reptéren.

Az erősen átalakított kanapéhoz tartozott dohányzóasztal és gyümölcsös tál is. A járművet egy 1400 köbcentis Suzuki motorblokk hajtotta, amit egy versenymotorból szereltek ki a mutatványhoz. A legtöbb oldalon azt írják, hogy a korábbi rekordot egy brit, Marek Turowski tartja, aki 2007-ben egy kétszemélyes kanapéval 92 mph-val, 148 km/h-val száguldozott.

A Guinness rekordok oldalán viszont nem találtuk meg Turowski próbálkozásait, ahogy a mostani rekordról sem lehet tudni, hogy teljesen hivatalos-e.  Turowski mutatványáról viszont fennmaradtak képek, ezek szerint egy fehér kanapéval nemcsak aszfalton, de vízen is megpróbálta a leggyorsabb kanapé világrekordját beállítani.

A Guinness oldalán a leggyorsab bútor rekordját egyébként Perry Watkins tartja, aki 183 km/h-t ért el egy megterített vacsoraasztallal még 2010-ben.