A Penny Black volt a világ első bélyege, 1840. május 1-jén bocsátották ki, egy pennybe került. Hivatalosan használni 1840. május 6-án kezdték csak. A Warwick and Warwick november 2-án ebből a sorozatból származó bélyegeket is elárverez majd.

A dolog érdekessége, hogy a most előkerült Penny Black bélyegek között van olyan, amelyik tényleg a világ egyik legelső feladott bélyege lehet, mert 1840. május 6-áról származik, tehát arról a napról, amikortól kezdve lehetett egyáltalán bélyeget használni. Ennek megfelelően az árát nagyjából tízmillió forintra becsülik.

Az átlagos becsült értéke egy bélyegnek ebből a sorozatból körülbelül egymillió forint, amit a Warwick and Warwick is alátámaszt az egyes bélyegek mellé írt várható leütési árral. Egyrészt sok 1840-es bélyeget meg lehet majd venni, másrészt a bélyegek nagyjának már nem olyan jó az állapota.

Az 1840. május 6-i bélyeg kifejezetten jó állapotban maradt fent, a pecsét nyoma is látszik rajta, ezért érhet meg legalább tízmilliót. De persze könnyen lehet, hogy a végén jóval magasabb áron ütik majd le. Még  2009-ben egy jó állapotú 1841-es Penny Blacket nagyjából húszmillió forintért vittek el. Az viszont csökkenti az árát, hogy nem ez az egyetlen első napos Penny Black.

“Nagyon izgalmas ez a tétel. 27 éve vagyok az iparban, de ezen kívül csak egyetlen olyan Penny Blacket láttam, amit az első napon adtak fel” - mondta az aukciós ház egyik alkalmazottja.

A legolcsóbban várhatóan nagyjából száz fontért juthatnak majd az érdeklődők Penny Blackhez, nagyjából 35000 forintért. Az árverés legritkább tételének egyébként nem is a május 6-án feladott bélyeget tartják, hanem egy május 10-én feladott bélyeget, amiért előzetesen 12000 fontot, kb. 4 millió forintot várnak. Ez ugyanis az első vasárnap feladott bélyeg, és az 1840-es, májusi szériából az első vasárnap feladott bélyegből van a legkevesebb.

Három magyar tétel is lesz az árverésen , köztük a legrégebbi egy olyan sorozat, amiben van egy magyar bélyeg az 1870-es évekből, várhatóan százezer forint körül veszik majd meg. Ennek érdekessége, hogy ez pedig az egyik első magyar bélyeg lehet. Magyarországon 1871 óta lehet bélyeggel levelet feladni.

A drágán és lassan működő postát Sir Rowland Hill változtatta meg, aki már az 1820-as években kidolgozta a bélyegrendszert, de csak az 1830-as években jutott olyan pozícióba, hogy tervét meg is tudja valósítani. Amellett, hogy a bélyegrendszer egyik előnye, hogy előre lehet fizetni a küldeményekért, az igazi újítása az, hogy nem a címzett fizet a levelekért, mint korábban, hanem a feladó. Ezen felül drasztikusan csökkentette a díjakat, egyszerűsítette a díjszabást (távolságtól függetlenül kerültek először 2, majd 1 pennybe a levelek). Meg is lett az eredménye: nagyon népszerű lett a posta.

Az első bélyegen pedig ki más szerepelhetett volna, mint az uralkodó királynő, Viktória.