Miután egy olasz ingatlanmágnás özvegye, Maria Assunta nem talált megfelelő szervezetet arra, hogy gondját viselje Tomasso nevű négy éves macskájának, úgy döntött a különféle állatgondozó szervezetek helyett a macskájára hagyja a vagyonát - írja az ABC. A nemrég elhunyt 94 éves nő igen gazdag volt, tízmillió eurót, kb. hárommilliárd forintot és két lakást, egy milánóit és egy rómait, valamint némi földet Calabriában hagyott az állatra. Assunta 2009-ben döntött úgy, hogy az utcán talált macskájára hagyja a vagyonát, mert gyerekei nem voltak, és nem talált megfelelő gondozókat az állatnak.

"Szenvedett az egyedülléttől. Sokkal többet törődött azzal a macskával, mint amennyit egy ember általában a gyerekével foglalkozik" - mondta az idős hölgy ápolója.

Jelenleg persze ügyvédek tárgyalják, hogy mégis mi legyen a vagyon sorsa, a legvalószínűbb, hogy a nő ápolója kapja majd meg a macska felügyeleti jogát, és így áttételesen a pénzt is. Egészen pontosan egyébként a nő az ápolójára, Stefaniára hagyta a pénzt azzal a kitétellel, hogy az a macskáját illeti meg.

"Úgy gondoljuk, hogy Stefania a legmegfelelőbb személy arra, hogy végrehajtsa az idős hölgy akaratát. Imádja az állatokat, legalább annyira elhivatott, mint amennyire Tommaso gazdája volt" - mondta el a macska egyik ügyvédje.

"Megígértem neki, hogy gondoskodni fogok a macskájáról akkor is, amikor ő már nem lesz köztünk. Meg akart róla bizonyosodni, hogy Tommasino jó kezekben lesz, szeretni fogják. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire gazdag. Nagyon diszkrét és csöndes volt. Nagyon keveset tudtam a magánéletéről. Csak azt mondta sokszor, hogy gyötri az egyedüllét" - mondta az ápoló.

Stefania jelenleg Rómától nem messze él Tommasóval és egy másik macskával, de a címét és a kilétét titokban tartják, nehogy valami bajuk essen.

A különös történet nem egyedülálló, sőt az összeg sem rekorder. Kenmore hercegének a lánya, Patricia O'Neill a csimpánzára hagyta a vagyonát, a végrendelet megírásakor nagyjából 80 millió dollárt. A gazdag arisztokrata még él, viszont tavaly arról cikkeztek, hogy elszegényedett, így Kalu nevű csimpánza talán nem is kap majd egy fityinget sem. Egyelőre viszont papíron Kalu az egyik leggazdagabb állat.

A leggazdagabbnak járó címet viszont egyik állat sem tudja megközelíteni, mert az Günther IV, egy németjuhász, amely apjától, Günther III-tól örökölt hatalmas vagyont. Gazdája, Karlotta Liebenstein, szintén egy hóbortos arisztokrata, 373 millió dollárt hagyott a kutyára. A kutya egyébként igazi celebéletet él, egyszer vett is egy házat Miamiban Madonnától.