1998 óta nyerhetünk szinte minden hétköznap betekintést a Mátyás tér elképesztő hétköznapjaiba. A régi gárdának már lecserélődött a nagyrésze, de szerencsére mindig sikerül olyan színészeket találni, akik hozzák a jól megszokott minőséget. Ma érkezik a 6000. epizód, reméljük, még legalább ennyin keresztül drukkolhatunk Mikinek és Nórának!

161.025

Ennyi oldalt írtak tele a forgatókönyvvel eddig, és hol van még a vége? Ki kivel fekszik le? Ki vetél el? Kit írnak ki? Ki jön vissza vidékről? Kinek a kezében végzi a Rózsa bisztró? Annyi biztos, hogy a forgatókönyv az évek során egyre szürreálisabbá válik, úgyhogy talán jogosak a felfokozott elvárások. Választ csak a jövő adhat, úgyhogy nyugvásképp nézzük meg a Barátok közt folyamatosan változó intróit. Igen, egymás után.

1.745.769

1998. október 26. és 2012. március 2. között átlagban ennyi ember drukkolta végig Imi szüzességének elvesztését, sajnálta Berényi Katát, amikor otthagyta a börtön elől menekülő Géza, és döbbent meg a szellemként visszatérő Magdi nénin. Ez a szám 797540 a 18 és 49 évesek közt, ami csodásan bizonyítja, hogy micsoda nemzeti összefogást ért el a Barátok közt.

6402

Ennyi italt adtak el összesen a Rózsában, ami idő közben bisztró helyett kávéház lett. Ezek túlnyomó része koktél és üdítő, illetve sok kávé is fogyott. A Rózsa a sorozat egyik legfontosabb eleme, közel annyit szoktak érte küzdeni az emberek, mint a Berényi kft-s részesedésekért. A hely sikerének kulcsa kiismerhetetlen, hiszen egy lépcsőház udvarán van, ráadásul az eddigi 6000 részből szinte csak Claudiát láttuk fizetni is a fogyasztásért, a többiek leginkább számlára isznak. Az egyetlen indok az lehet, hogy itt található Magyarország utolsó rexasztala, mivel rövid közvéleménykutatásunk alapján senki nem látott ilyet az utóbbi tíz évben a sorozaton kívül.

842

842 liternyi mosóport használtak el a 6000 rész alatt. Ennek, és feltehetőleg Magdi anyus áldásos tevékenységének köszönhetően lett az egész ház ruházata olyan patyolat tiszta, hogy az összes szereplő makulátlanul csilloghatott. Kár, hogy ez a 842 liter sem volt elég hozzá, hogy Juli esküvői ruhájából kihozza a borfoltot.

5

A kultúra kontinuitásának bizonyítékaként öt közös szereplőt is fel tud mutatni jelenünk legfontosabb magyar sorozata a nagy elődnek számító Szomszédokkal. Ábrahám Edit (Claudia) , R. Kárpáti Péter (András), Németh Kristóf (Géza) és Várkonyi András (Vilmos) is kapott pár rövid szerepet a gazdagréti lakótelepen történő/nem történő eseményekben. Trokán Péter a kakukktojás, aki a Szomszédok Jánosaként testesítette meg a zárkózott, de vonzó férfit, hogy aztán a Barátok köztben Kingának ajánljon pénzt egy dugásért.

2,6

Ennyire tartja értékesnek egy tízes skálán a sorozatot az IMDB-n szavazó valamivel több, mint ezer ember. Valami példátlan összeesküvésre gyanakszunk a sorozat ellen, mivel a közmegegyezés szerint népszerűbb Szomszédokra csak 328 ember szavazott eddig, és abból össze is jött egy 6,8-as pontátlag.