Egy 69 éves házmestert vádol azzal a stuttgarti rendőrség, hogy évtizedek alatt 25 tonna irodaszert és takarítóeszközt lopott el – olvasóható a Spiegelben.

Lakásában többek közt létrákat, mosogatógépeket, tisztítószereket találtak. A rendőrség hétfői közlése szerint a 25 tonna áru értéke eléri a több százezer eurót – jelentette be Olef Petersen rendőrségi szóvivő.

A 100 négyzetméteres lakást a múlt héten azután szállták meg a rendőrök, hogy névtelen bejelentést kaptak. Az eltulajdonított árukat három kamionnal vitték egy rendőrségi raktárba, ahol katalogizálják azokat.

„Nem könnyű a helyzet, millió darabot kell leltárba venni” – mondta a rendőrség szóvivője. A férfi 2007-es nyugdíjba vonulásáig Ludwigsburgban volt házmester, és a város alkalmazásában állt. Ennek megfelelően számos helyen dolgozott, ahol irodák és raktárak voltak, így könnyen hozzájuthatott az irodaszerekhez.

Arra nem derült fény, miért gyűjtötte be ezeket az irodaszereket, és miért nem adott el belőlük semmit. Mivel az évek során mindig kevés dolgot vitt el, ezért senki nem gyanakodott rá. A férfi ellen nem adtak ki elfogatóparancsot, mert a lopások már elévültek.