A holland Ed Houben még szűz volt 34 évesen, most, 42 évesen 82 gyerek biológiai apja. A Der Spiegel riportja szerint a férfi nőknek és pároknak adta spermáját, természetesen pénzért. Mindezt úgy, hogy soha életében nem volt spermabankban, így a nőknek, pároknak sem kell fizetniük a költséges módszert. A 42 éves férfi eltér az átlagos spermadonoroktól, ő ugyanis többségében le is feküdt a gyerekre váró nőkkel: körülbelül 15 nővel feküdt le. "Azért csinálom, mert tudom, milyen nehéz azoknak, akik kétségbeesetten szeretnének gyereket" – nyilatkozta a férfi a Telegraphnak, hozzátette, a klinikák nagyon megterhelők, és költségesek.

Houden a legtermékenyebb babagyártó hírében áll, amit tesz tulajdonképpen legálisan teszi, így ha valaki be akarja őt perelni, nem tud jogi alapot találni erre. A férfi tíz nőből nyolcat képes megtermékenyíteni – írja a Manna.ro. A 82 gyerekéből úgy tudni 47 lány és 35 fiú, a legnagyobb 9 éves, a legkisebb két hónapos. A holland férfi többnyire maastrichti otthonában dolgozik, neten lehet vele felvenni a kapcsolatot. Állítólag mindenkivel szerződést irat alá, hogy nem vállal gyerektartást. Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, Új-Zélandon és Belgiumban vannak gyerekei.

Ugyanilyen egyszemélyes spermabankot tart fenn az amerikai Trent Arsenault, aki az adomány-előállítást videón rögzíti, és feltölti a netre.