A tizenkilencéves Tord Oksnes már a harmadik a családjában, aki megnyerte a lottót – tudósít a norvég Local. A húzás múlt hétvégén volt, ekkor lett az övé 12,2 millió norvég korona, átszámítva körülbelül 467 millió forint. (Képet itt láthat a fiatalemberről.)

Családja először három éve került a hírekbe, amikor nővére 8,2 millió koronát nyert (313 millió forint) – három évvel azután, hogy az apjuk elvitte az akkori főnyereményt, 8,4 millió koronát (321,6 millió forintot).

Roar Jødahl, a norvég lottót szervező cég, a Norsk Tipping szóvivője maga is értetlenül áll a történtek előtt. Mint a Bergens Tidendének elmondta: „emlékszem az esetre, a nővére az apjuk után nyert. Most, hogy az öcsinek is sikerült, meg kell csípnem magam, hogy nem álmodom-e." Az évek során egyébként más meglepő fordulatok is történtek a norvég szerencsejáték-iparban. „Volt, hogy ugyanaz az ember kétszer nyert, és olyan is, hogy egy pár mindkét tagja elvitte a főnyereményt. De ez egyedi eset, és azt mutatja, bármi megtörténhet."

Tord Oksnes egyébként nem tervezi otthagyni gyakornoki állását az austevolli energiacégnél, és szabadnapot sem vett ki az ünneplésre. „Igazából kicsit lelkiismeret-furdalásom van, amiért ilyen sok pénzt nyertem. Biztos vagyok benne, hogy másnak jobban jött volna a pénz.” Egyelőre nem akar elköltözni otthonról, és továbbra is tizenegyéves autójával jár. Csak annyit változtat életén, hogy vesz egy lakást, amit kiad, amíg úgy nem dönt, elköltözne anyukájától.

Az Aftenpostennek Osknes azt is elmondta, egy új szemüveget és egy laptopot már vett – előbbire csak szüksége volt, utóbbinak pedig nemrég eltört a kijelzője.