Öt olasz szakácsnak köszönhetően újabb értelmetlen világrekord született: elkészült a valaha sütött legnagyobb pizza. A csaknem negyven méteres átmérőjű étel egy margherita, vagyis paradicsomszósz és sajt borítja. A rekordtermék a Daily Mail szerint csaknem kilenc tonna lisztből, négy tonna paradicsomszósszal és majdnem négy tonna mozzarellával készült, két napig.

A tésztát több részletben gyúrták, összesen 5234 adagban. Az Ottavia névre keresztelt ételszörny egyébként gluténmentes, az eddig említett alapanyagokon kívül margarint, sót, növényi olajat és balzsamecetet tartalmaz. (Az eddigi legnagyobbat a Dél-afrikai Köztársaságban sütötték 1990-ben.)

Dovilio Nardi, az öt szakács egyike elmondta: céljuk, hogy pizzájuk egy új, hatalamas gazdasági és kulturális fellendülés szimbólumává váljon, a gluténmentességgel pedig azt akarták bizonyítani, hogy az egészséges ételek is lehetnek ízletesek. A bemérés és rekordhitelesítés után az ételt rászorulók közt osztották szét, legalább ennyi értelme volt a dolognak. (Azon kívül, hogy úristen, mekkora pizza!)