A délnyugat-kínai Csungking város túl van történelmének legdrágább esküvőjén, ami a hírek szerint 5 millió jüanba, vagyis több mint 190 millió forintba került, jelentette a helyi sajtó információi alapján a hongkongi South China Morning Post című lap hétfőn. Az elmúlt hétvége nagy eseményét egy fürdőzésre is lehetőséget nyújtó szállodában rendezték meg; éttermében több mint száz asztalra terítettek, asztalonként 10 ezer jüan, vagyis 360 ezer forint feletti értékben.

A számlát a vőlegény édesapja, Ceng Kuo, egy helyben jól ismert és gazdag üzletember, a Fuxing Doors Industry Group vezetője állta. A csungkingi hírlapnak nyilatkozva elmondta: úgy érezte, tartozik fiának, mivel már kis korától távol tanult a családtól, és elfoglaltsága miatt kevés időt fordított rá. Az esküvői bankett méreteit és a külsőségeket illetően eleinte bizonytalan volt, de később meggyőzte magát, hogy az esemény végül is jó reklám a cégének is. "Két legyet ütöttünk egy csapásra" – mondta elégedetten az idősebb Ceng, aki szerint a lagzi és az a körüli hírverés megérte a befektetést.

Úgy tudni, hogy kétmillió jüant, körülbelül 75 millió forintot áldoztak a fellépő énekesek és zenészek gázsijára, akik, mivel a család ismerősei, baráti áron szórakoztatták a násznépet. A neves kínai fellépők mellett ott volt a nigériai születésű, Kínában ugyancsak közkedvelt Uwechue Emmanuel is.
Az esküvői konvojt húsz luxusautó alkotta, együttes értékük becslések szerint 60 millió jüan volt (2,2 milliárd forint). A képek tanúsága szerint akadt köztük Rolls Royce, Lamborghini, Bentley, Ferrari és Porsche is. A fényűző esküvők (és esetenként temetések) híre időről-időre felbukkan a kínai médiában. Épp egy éve egy Sanhszi tartományi bányamágnás 70 millió jüant költött lányának menyegzőjére. Idén januárban arról cikkeztek az újságok, hogy egy Fucsien tartományi üzletember egymilliárd jüanos (38 milliárd forint) hozománnyal indította el a házaséletben lányát.