Üljön át egy másik csónakba!

A hatóságok korábban már minden elöntéssel veszélyeztetett területen élővel személyesen felvették a kapcsolatot, és rögzítették közvetlen elérhetőségeiket, annak érdekében, hogy ha az árvízi veszélyhelyzet miatt a főváros területén bárkinek el kell hagynia lakóhelyét, akkor soron kívül értesíthetőek legyenek.

A szombat reggel 9 órás adatok alapján Budapesten 850 centiméteres a Duna vízállása, az elmúlt 12 órában az előrejelzésnek megfelelően 25 centimétert emelkedett a vízszint - közölte az MTI-vel Budapest Főváros Védelmi Bizottsága. Szerintük a Duna hétfőn, 895 centinél tetőzik majd.

További érdekes számadatok:

  • 8000: ennél is több ember vesz részt az árvízi védekezésben.
  • 1600: közülük ennyi ember önkéntes.
  • 300: ennél is többen védekeznek a Római parton. (Kétszázan a fővédvonalat erősítik, a többiek hermetikusan zárják a területet. Amgí veszély van, a környéken nincs áram.)
  • 188: ennyi embert telepítettek ki eddig összesen. (38 embert a III. kerületből, 40-et a IV. kerületből, 97-et a XIII. kerületből, két embert a IX. kerületből, 11-et pedig a XXI. kerületből.)
  • 0: ennyi lakásban veszélyes Budapesten az ivóvíz az árvíz miatt.
Az Index folyamatosan frissülő árvízi tudósítását itt találja . Árvízi bringásokról itt és itt olvashat, a margitszigeti zsákolás rejtelmeiről itt , eltűnő hídról itt írtunk.