Kétmillió tölcsér fagyi és majdnem 50 év szolgálat után felhagy a fagylaltos életmóddal és munkával a 75 éves Paul Solomone – számol be a szomorú hírről az SWNS. Az Olaszországban született férfi még 1965-ben vándorolt be Nagy-Britanniába, és 1971 óta rója fagyiskocsijával a watfordi vidéket. Ekkor alapította meg a Tonino & Son nevű vállalkozását, ami a mai napig töretlenül működik. Ezzel érdemelte ki a megtisztelő, „A leghosszabb fagylaltosi pályafutás” Guinness-rekorderi címét.

1965-ben, feleségével vándorolt ki. Amikor megérkeztek, az első fagylaltoskocsi, láttán azonnal tudta, milyen munkát vállaljon. Ez azon nyomban nem jött össze, de 1971-re összekuporgatta a pénzt első furgonjára. Mostm ár az infláció miatt jóval drágábban adja a fagyit, de a birodalma is megnőtt: saját fagyigyára és hat kisteherautója van.

Elmondta, van olyan utca, ahol már négy generációt szolgált ki. Az előző fagylaltosrekordert majd' egy évtizeddel verte. Az üzletet fia, Alberto, illetve lányai, Santy és Adriana férjei viszik tovább. „Hiányozni fognak az emberek. Itt voltam a hatvanas évek óta, és nagymamákat, anyákat, gyerekeket és azok gyerekeit szolgáltam. Öröm volt" – mondta Solomone. Persze Neil Edwards, a fagyisbácsi veje hozzáfűzte, azért néha majd néha rábeszélik egy-egy fagyiosztásra az apóst, aki pályafutása alatt kétlillió tölcsérnyi fagylaltot adott el.