Az orosz oligarcha, Dmitrij Ribolovjev nemrég vált el, mintegy hat évnyi pereskedés után, és most rekordösszeget kénytelen fizetni a feleségének – írja a Daily Mail. A házasság 24 év után ért véget, Ribolovjev és felesége még diákéveik alatt ismerkedtek össze.

A svájci bíróság arra kötelezte a férfit, hogy 2 681 297 538 fontot (körülbelül majdnem egybillió, pontosan pedig 970 442 017 928 forintnak megfelelő összeg) fizessen feleségének, Elena Ribolovjevának. Marc Bonnant, Elena Ribolovjeva ügyvédje azt mondta, ez egy igazán baráti megállapodásnak tekinthető, ugyanakkor elismerte, hogy ez minden idők legdrágább válása volt.

Mivel Dmitrij Ribolovjev a házasságuk alatt szerezte hatalmas vagyonát, így feleznie kellett a feleségével, aki jelenleg Genfben él, egy tóparti villában. Ribolovjeva asszony közös gyermekük felügyeleti jogát is megkapta, a tizenhárom éves Anna hozzá került. Nem beszélve a mesés ingatlanokról, többek között egy méregdrága New York-i ingatlanról, meg egy görög szigetről, amiket a férfi lányuknak vett.

Elena Ribolovjeva kitartott férje mellett, amíg az 11 hónapig előzetes letartóztatásban volt, addig, amíg a gyilkossági vádakat nem ejtették ellene, de 2008-ban úgy érezte, nem bírja tovább, ekkor nyújtotta be a válókeresetet. Ami a történelem eddigi legnagyobb összegű válásához vezetett.  

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!