Hivatalosan is vége a nyárnak, ami nem csak azt jelenti, hogy mostantól egészen karácsonyig kell kihúzni egy tisztességesebb szünetig, hanem azt, hogy elkészültek a szezon statisztikái. A Szallas.hu gyűjtéséből kiderül minden fontos adat: idén rekordmennyiségű állattal utaztunk, ráadásul a pénzt is szórtuk. A szezon legdrágább szobafoglalása 880 000 forint volt egy éjszakára, ezt Dobogókőn hozták össze, máshol pedig csak a minibárból jött összes egy 65000 forintos számla.

A legsúlyosabb számla 9 millió forint volt, bár ehhez kellett egy kétezer fős rendezvény is. Azért nem mindenki költött minden megfontolás nélkül, az év legolcsóbb szállásfoglalása azé a két fői volt, akik 1500 forintért vettek ki szobát egy éjszakára. A legtöbb szállást egy-két éjszakára foglalták, de volt, aki 30 napra költözött be egy apartmanba.

A legtöbb állatot valószínűleg az a szállásadó fogadta, akinél egy nemzetközi kutyakiállítás miatt 16 tacskó volt. A legkülönlegesebbnek talán a cirkuszi állatidomárokkal érkező elefánt és zebra számított, de a legdrágább állat, ami szálláshelyen megfordult, egy versenyló volt. 

Korban is jól állunk: a legidősebb szállásfoglaló 103 éves volt, bár ő is csak pár évvel előzi meg a legidősebb szállodai alkalmazottat, aki 95 éves.