Az internet tele van olyan oldalakkal, amik arra nézve adnak tanácsot, hogy mi az a téma, amit tilos szóbahozni egy első randin. Bár nem szeretnénk, hogy ez a blog csak az első randikról szóljon, talán nem rossz ötlet, ha ezt a kört mi is letudjuk az olvasókkal közösen. A legtöbb tanácsadó szerint az alábbi témák mindenképpen tabunak számítanak - tényleg ennyire kell vigyázni az ilyesmire? Beszéljük meg! Itt az a hat téma, amit a leggyakrabban említenek kerülendőként.

1. Exek - a volt pasid/csajod bizonyosan nem fogja érdekelni a következőt. Annál rosszabb meg tényleg nincs, mint ha az a kép alakul ki az emberről, hogy csak azért randizik, mert a régi szerelmét keresi egy újban, vagy nem tudta még magában lezárni az előző kapcsolatát.

2. Szex - nagyon sok tanácsadó mondja (például ez is), hogy tilos a szexről beszélni egy első randin. Persze egy jókedvű, pajzán beszélgetés közben minden szóba jöhet, de talán jobb megtartani ezt akkorra, amikor már jobban megismerték egymást a felek.

3. Családi problémák - de a nem családi, hanem munkahelyi, egészségügyi, stb. problémák (bővebb felsorolás pl. itt) sem igazán passzolnak egy első (vagy akárhányadik) randi hangulatához. Az első benyomás tartós szokott lenni, aki az első estét végigrinyálja, arról később már nehezen fog kialakulni pozitív kép. Senki nem akar egy két lábon járó pszicho-szociológiai esettanulmánnyal randizgatni (vagy mégis...?).

4. Kutya - vagy egyéb háziállat. Persze ha a partnernek is van és hasonló érdeklődést mutat, akkor ennél jobb téma nincs is. De egy állatok nélkül élő ember szemében roppant bizarr hatást kelt, ha egy randin a partnere másról sem tud lelkendezni, mint hogy milyen ügyesen csente ki a cicus a hűtőből a párizsit, vagy ha az illető szemlátomást semmi mást nem értékel olyan nagyra, mint hűséges kutyája intelligenciáját.

5. Politika - őszintén szólva ezt senki más nem sorolja fel, de nekem mindenesetre Magyarországon eszem ágában nem volna ezzel a témával elrontani egy szép estét. Ismerek egy MIÉP-es és egy MSZP-s kötődésű felekből álló házaspárt, akik sok-sok éve élnek boldogan együtt. Ha ők az első randin egymásnak esnek egy politikai vita keretében, valószínűleg többször nem találkoztak volna.

6. Semmi - ez a blogger itt arra figyelmeztet, hogy ne csacsogjunk csak úgy bele a levegőbe, azaz ne a semmiről beszéljünk egész este (a papírforma szerint a lányok hajlamosabbak az ilyesmire).