Amikor az ember magányos és éppen nincs más kilátás, miért ne ismerkedjünk az interneten? Ha másért nem, már csak önmagában azért is megéri egyszer kipróbálni, hogy megtapasztaljuk, mennyire másmilyen mindenki valójában, mint amilyennek sokheti (-havi) csetelés, emailezés, stb. után megismertük.

Persze láttatlanban randit beszélni meg valakivel nem veszélytelen, és ezért általában sok mindenre figyelni kell ilyenkor: semleges helyen kell találkozni, tehát ne nálad, ne nála, viszont úgy, hogy legyenek mások is látótávolságban, pl. ne egy romantikus, elhagyatott erdei tisztáson, hanem mondjuk egy forgalmas kávézóban.

UPDATE: véletlenül futottam bele ebbe a hírbe az imént. Azt írja az allthatsfab.com, hogy augusztusban egy férfit raboltak ki és öltek meg Amerikában egy internetes randinak indult találkozón. Persze Magyarország nem Brooklyn, de azért mindenki legyen résen.

Továbbá fiúknak-lányoknak egyaránt ajánlott, hogy legalább egyvalakinek (havernak, havernőnek) meséljék el, hogy randizni mennek, sőt, a legjobb, ha az illetővel meg is beszélik, hogy a találka kezdete után egy órával az illető rátelefonál randevúzó ismerősére. Így aztán ha nem jön be az interneten megismert partnerünk, arra hivatkozva, hogy valami életbevágó hírt kaptunk a telefonban, sértődés nélkül leléphetünk anélkül, hogy órákig feszengenénk egy kínos szituációban.

Neten randit megbeszélők, alkalmazzátok a gyakorlatban is ezeket a biztonsági trükköket? Volt (lett volna) már rá szükség?