Tessék, az eheti celebesposzt, amikor a hírességek világából nézünk néhány példát arra, hogy a párkapcsolatok témájában gyakran hangoztatott nagy igazságokra is mindig van ellenpélda. Most azt a nagy igazságot vesszük górcső alá, miszerint Hollywoodban lehetetlen hűségesnek maradni, a sikernél és a szerencsénél ebben a világban csak a házasságok forgandóbbak. Emlékezetes, hogy Britney Spearsnek volt egy házassága, ami alig volt hosszabb egy sima randinál - 55 óráig tartott. Azért nem mindenki bírja ilyen nehezen, ha ki kell tartani egy ember mellett.

David Beckhamről és csini feleségéről sok rosszat elmondtak már, és őszintén szólva nem találkoztam olyan emberrel, aki szimpatikusnak találta volna őket. Nem tartozom a rajongók közé magam sem, de vitathatatlan, hogy ennyire híres párok nem szoktak tudni ilyen sokáig egy házasságban maradni. Mr. és Mrs. Posh Spice 1997-ben kezdett el randizni egymással, jól dokumentált házasságkötésükre pedig 1999-ben került sor. Voltak azóta pletykák rendesen, de Beckhamék - eddig legalábbis - sikerrel vették az akadályokat. Riszpekt. Vannak azonban olyan párok, akik, bár mindketten világhíresek, még régebb óta vannak együtt. Nézzük csak a rekordereket...

David Bowie és Iman 1992-ben házasodtak össze. Igaz, mindketten valamivel túl vannak már karrierjük csúcsán, így a kapcsolatuk körüli hírverés korántsem olyan fokozatú, mint amivel mondjuk a Beckham családnak szembe kell néznie, de 16 év házasság mindenképpen tiszteletet parancsoló.

Tim Robbins és Susan Sarandon kettősét már emlegettem itt egyszer a Kő kóla...? blogban. Az ő kapcsolatuk 12 évnyi korkülönbséget hidal át, és mégis boldogan él együtt a két színészóriás 1988. óta. A Robbins által Sarandon főszereplésével rendezett filmnek sem az lett a sorsa, mint Guy Ritchie és Madonna közös alkotásának, a kínosat bukott Hullámhegynek. A Ments meg, Uram! egy Oscart nyert és további háromra jelölték. Reméljük, kapcsolatuk se fog úgy végződni, mint Madonnáéké.

Kurt Russell és Goldie Hawn a Robbins-Sarandon párhoz hasonlóan szintén nem házasodtak össze (vagy legalábbis a neten nem találom ennek sehol semmi nyomát), de "papír nékül" is 1983. óta vannak együtt. Számít valamit a hivatalos esküvő? 25 év bizonyítja, hogy nekik nem.

Ozzy és Sharon ezzel szemben - ki gondolta volna? - hivatalosan is össze vannak esketve. A ceremóniára 1982-ben került sor, Hawaii-on. A házasság immár 26 éve közül az utóbbiakat az Osbournes tévésorozatnak köszönhetően a legapróbb részletekig ismerjük. A rockerpár a ráktól a verekedésig mindenen keresztülment, de végül csak kitartanak egymás mellett bő negyedszázada.

Irígylésre (vagy inkább tiszteletre) méltó rekorder párunknak pedig nem egy negyed, hanem egy fél századnyi együttlét jutott. Paul Newman és a szintén Oscar-díjas színésznő, Joanne Woodward 1958-ben házasodtak össze, kapcsolatuknak pedig a halálon kívül más nem tudott véget vetni. Paul Newman most szeptemberben halt meg, fél évvel aranylakodalma után.