A szorgalmas Gumicukor-olvasók már tudják, hogy tudományosan bizonyított tény, hogy a férfiak könnyebben felfigyelnek a vörös ruhás nőkre, sőt, többet is költenének arra a csajra, aki ebbe a színbe öltözött. Az egyik kommentelő fel is vetette az ötletet, hogy tárgyaljuk meg a témát itt a randiblogon is, kérem szépen, állunk elébe. Kiindulásnak megnéztem, mit tanácsolnak a szakértők azoknak, akik a két órás készülődés után sem tudják, miben menjenek el randizni. Hát nem vöröset.

Kísérletképpen nézzük át, milyen ugyanaz a csaj hasonló stílusú, de különböző színű ruhákban, hogy eldönthessük, melyik a legalkalmasabb randizásra. Az olvasók elnézését kell kérnem azért, hogy a kísérlethez a modell éppen Paris Hilton lesz, de sajnos csak róla van olyan mennyiségű képünk, amiből viszonylag egyszerű volt megfelelő fotót találni. Tehát következzenek akkor öltözködési tanácsok, lányoknak, randira.

Ha van egyvalami, amiben gyakorlatilag mindenki egyetért, az az, hogy nem jó, ha egy lány túl szexi, túl kihívó öltözékben érkezik a randevúra, kiváltképp eleinte. Ha elfogadjuk, hogy a férfiak a vöröset tartják a legizgatóbb színnek, akkor ezzel a piros ruhák azonnal ki is vannak lőve. Nem érdemes rögtön lotyóként bemutatkozni. Merőben más az üzenete egy makulátlan fehér rucinak, bár az is lehet, hogy ezzel pedig a ló túlsó oldalára esik át az, aki szűzies királykisasszonynak mutatja magát egy randevún.

Ez a blog itt kétség esetére minden vészhelyzetben a Kis Fekete Ruhát ajánlja, amiben azért lehet valami. Paris Hiltoné itt fenn a bal oldalon talán nem is olyan "kis", hiszen térd alá ér, és ezzel a randi-atmoszférából kissé a temetések hangulata felé kacsint ki, de mások ezt nálam biztos jobban fogják tudni, hiszen a jelek szerint ennek a randizásra (is) kiválóan alkalmas ruhadarabnak hatalmas irodalma van. Megnéztem, a Tejben-vajban blogban is található külön ennek szentelt poszt, sőt, ott a Kis Fehér Ruha témaköre is fel van dolgozva kétszer is (igaz, ott említést sem tesznek szűziességről).

Egy másik blog azonban azzal érvel, hogy fölösleges ekkora feneket keríteni a problémának, hiszen a férfiak úgyse a nő ruháját nézik a randin, hanem a mosolyát, ápoltságát, kisugárzását. Hiába, a pasik nem szoktak különösebb divatszakértők lenni (vagy ha mégis, akkor általában nem csajokkal randiznak). Ennek megfelelően ne úgy öltözzünk, hogy közben azt próbáljuk kitalálni, mi fog bejönni a másik félnek, mert úgyse a ruhánk fogja érdekelni az illetőt. Ehelyett egyszerűen valami olyasmit vegyünk fel, ami szerintünk jól áll nekünk, amit szeretünk, amiben jól érezzük magunkat. Paris Hilton esetében ez minden kétséget kizáróan a rózsaszín, ezért ezt a képet válaszottam negyediknek.