Egy érdekes oldalra akadtam a minap. Az Egész-ség.com honlap ezoterikus esküvőt hirdet, sok mindenben teljesen szembemenve a hagyományos házasságkötéseken szokásos hagyományokkal.

Itt ugyanis, nehogy valaki "karmát" "gyártson" magának, nincs holtomiglan-holtodiglan, hanem mindenki saját magának fogadja csak meg, hogy a másik mellett marad, amíg mindketten boldogok. Ennek megfelelően válás sincs, hiszen ha nem ígértünk semmit, teljesen természetes, hogy amikor a felek közül valamelyik úgy érzi, hogy vége, azonnal leléphet - minek erőltesse, ami nem megy? Mindez a szimbólumok szintjén abban is kifejezésre jut, hogy az ifjú pár mindkét tagja a saját ujjára húzza fel a gyűrűt, nem egyik a másikéra.

Elsőre kifejezetten vad dolognak tűnik az ilyesmi, de ha az ember végigolvassa az ezoterikus esketésre vonatkozó ismertetőt, már rögtön sokkal érthetőbb, hogy miért vannak emberek, akik látnak fantáziát egy ilyenben. Vajon olvasóink közül volt már valaki ezoterikus esküvőn? Szimpatikusabb egy ilyen, mint egy templomi szertartás? Jöhetnek a vélemények.