Már régóta szerettem volna egy "legszebb romantikus számok" válogatást csinálni ide a randiblogba, hogy megbeszélhessük, melyik minden idők legromantikusabb slágere, mi a tökéletes randizene. Persze talán jobb lenne egy ilyen listával "Valentin"-napig várni, de egyrészt ki tudja, itt leszünk-e még akkor, másrészt olyankor már úgyis mindenkinek a könyökén jön ki a téma. Szóval nézzünk utána mondjuk most, hogy mi a világ legszebb szerelmes száma!

Itt megy el rögtön az ember kedve az egésztől, mert az első helyezett gyakorlatilag az összes ilyen listán az "I Will Always Love You" Whitney Houstontól. A VH1 is ezt a slágert tette százas listája élére, és nemrégiben a témára szakosított Megasztár-döntőben is elhangzott ez a kötelező kör. Ami már csak azért is vicces, mert ez a ballada éppen a keserű búcsú pillanatát énekli meg, nem pedig egy bimbózó vagy beteljesült kapcsolat örömét vagy gyönyörét.

További állandó szereplők az ilyen listákon még például Celine Dion ("My Heart Will Go On") és Bryan Adams ("Everything I Do I Do It For You"). Én odáig vagyok képes ezt elhinni, hogy van, aki számára nem kellemetlen élmény, ha valamilyen okból véletlenül éppen meghallja ezek közül az önmaguk paródiájává vált számok közül valamelyiket. De tényleg van, aki effektíve szereti ezek közül bármelyiket is, és akkor hallgatja, amikor arra gondol, mennyire él-hal szerelméért? Nekünk ide a randiblogba ennél jobb lista kell a világ legszebb szerelmes dalairól.

Ha viszont ezekre a minden-idők-legjobb-listákra nem nagyon lehet támaszkodni, akkor mire? A saját ízlésem alapján valószínűleg nem tudnám megállni, hogy ne legyen tele a lista olyan számokkal, amiket rajtam kívül alig ismer valaki, és valami olyasmi lenne a végeredmény, mint a PEP! magazinnál, akiknek sikerült Björköt kihozniuk minden idők legromantikusabb előadójának. Válasszuk meg inkább a Kő' kóla olvasók kedvenc randizenéjét!

Olyan számok címét és előadóját várom a kommentekbe (magyart is, külföldit is, régit is, újat is), amiket az ember tényleg szívesen hallgatna mondjuk egy randin, szerelmével összebújva. Ha van egy sláger, amelyről úgy érzed, hogy tényleg kifejezi a benned tomboló érzelmeket, ne hagyj minket komment nélkül!