A jelek szerint nem csak az erre szakosodott oldalon randizgatnak a netezők házastársuk háta mögött, hanem a Second Life-ban is. Pénteken beadta ugyanis a válópert egy brit feleség, miután rájött, hogy férjének házasságon kívüli viszonya van, ráadásul a virtuális világban.

A házaspár 2003. májusában interneten keresztül ismerkedett meg egymással, majd 2005. júliusában összeházasodtak. Először a valóságban, majd később a Second Life weboldalon is tartottak egy esküvőt. A Second Life lehetővé teszi az oldal használói számára, hogy saját "második életet" alkossanak maguknak, amelyben barátkozhatnak, kapcsolatokat létesíthetnek, tulajdont vehetnek és önálló vállalkozásokba foghatnak.

A férj és a feleség a házasságkötés(ek) után is sok időt töltött a honlapon, sőt annyira izgatta őket a Second Life világa, hogy avatarjaik - azaz számítógépről irányítható virtuális alteregóik - révén több időt töltöttek egymással, mint a valódi életükben. Aztán kiderült, hogy a férj nemcsak felesége avatarjának udvarolt.

A 28 éves asszony egy napon gyanakodni kezdett férjének avatarjára és ezért 2007-ben felfogadott egy virtuális detektívet. Az utóbbinak hála, a feleségnek sikerült kompromittáló helyzetben rajtakapni férjét egy virtuális prostituálttal.

A férfi ekkor beismerte, hogy a sajátos pásztoróra kapcsán beszélt is a prostituált avatarját irányító - igazi - amerikai nővel, és elmondta neki: a feleségével való házasságának már vége, nem szereti többé az asszonyt.

A feleség erre persze beadta a válókeresetet, de nem csak a Second Life-ban.

(MTI/EFE/Reuters, kép: Index Cleanslate)