Fontos információ: lehet élezni a korcsolyákat, ma délután 4-kor nyit a Városligeti Műjégpálya. Nem, nem mentem át Sport Gézába, ez még mindig a randiblog - dehát őszintén, ki az, aki sportolni jár a Műjégre?

A korcsolyapálya hivatalosan is az egyetlen normális szabadtéri randihely egész télen. Hova máshova lehet ilyenkor összeszervezni egy meghitt találkát? Amikor a fák már kopaszok, a nap nem süt, séta közben az ember még egy padra vagy rétre se bír leülni - olvasók, ti ilyenkor hol randiztok?

Kíváncsian várok minden alternatívát, de el se tudom képzelni, mi verheti azt a helyet, ami szabadtéri, egy überromantikus kastély mellett van, nemdrága, fiúknak-lányoknak egyaránt érdekes, metróval elérhető és lehet mozogni is, de inkább vicces, mint megerőltető. És itt ráadásul a téli randi két legfontosabb kelléke is megvan mindezek mellé: zene és forralt bor.

Nem igazán tudom, hogy ők kik, de a kultura.hu című honlap is azzal zárja a Városligeti Műjégpályát bemutató kis ismertetőjét, hogy "mára a fiatalok találkozóhelyévé vált". Hiába klisé a Műjégen randizni, jobbat egyszerűen még nem talált fel senki.

(A fenti fotót szokás szerint a Northfotótól kaptuk, de nem a Liget van rajta, hanem valahol máshol készült a kép. Vajon hol? Talán lesz az olvasók között valaki, aki megfejti ezt a minirejtvényt. Az biztos, hogy én nem jönnék rá, de az adatbázisban benne volt a válasz.)