Mindent a Gumicukorból lehet először megtudni, így azt is ott olvashatták először a Velvet-olvasók, hogy nemrég kelt egybe Nagy-Britannia legidősebb "ifjú" párja. Nekünk itt a Kő kólában viszont képünk is van róluk, hadd mosolyogjon, aki romantikára éhes, azon, milyen aranyosan akasztotta ki a "friss házasok" táblát Penny Cooper kerekes széke oldalára.

A múlt héten tartott esküvőn a menyasszony 90 éves volt, a vőlegény pedig egy évvel fiatalabb (vigyázat, idősebb nő!) - John Dawkins 1919-ben született. A friss házasok összéletkora így 179 év, amire még nem jegyeztek fel példát Nagy-Britanniában. Az eddigi csúcstartók tavaly novemberben házasodtak, de ketten együtt csak 177 évesek. Itt mindenesetre szintén igen kedvesen mesélik, hogyan zajlott első randijuk az öregek otthonában.

Hogy a világon máshol voltak-e már náluk is öregebb ifjú házasok, azt valamiért nem árulja el nekem a gugli, lehet, hogy csak a britek tartják ilyen fontosnak, hogy bemutassák, hogy az ember nincs feltétlenül magányos nyomorgásra kényszerítve attól még, hogy már nyugdíjba vonulására is alig emlékszik.

A legidősebb házaspár rekordja azonban valószínűleg 83 év - itt pontosabban a legrégebb óta házas párról van szó. Ők amerikaiak, a férj 101, a feleség 99 éves. 83. házassági évfordulójukat februárban ünnepelték. Mivel hat gyermekük volt, dédunokából már 101 jutott nekik. Ami egészen elképesztő szám. A helyükben roppant büszke lennék rájuk, de a 101 poronty nevét kizárt, hogy fejben tudnám tartani.

(fotók: Northfoto)