Közismert, hogy amikor még dúlt a szerelem, Guy Ritchie általában "the Missus" becenéven emlegette Madonnát. A név természetesen a magyar "-né" angol megfelelőjének, a "Mrs."-nek a torzítása, tehát nálunk ennek a névnek kb. az a megfelelője, hogy "erre mondom az asszonynak"...

Egy ismerős pár tagjai kezdetben általában "édesem"-nek szólították egymást, aztán a rájuk jellemző humorérzékkel az esküvő után nem sokkal átváltottak az "érdesem" becenévre, ami valljuk be, még mindig jobb, mint mondjuk a "nyuszómuszó". Remélhetőleg kommentelő olvasóinktól hallunk még néhány hasonlóan jópofa vagy éppen zavarba ejtően kínos becenevet a hozzászólások között, kedvcsinálónak addig nézzünk még meg pár meghökkentő celeb-becenevet!

Ki tudja, lehet-e hinni ennek az oldalnak, de ők azt állítják, hogy Demi Moore a hangulatos estéken Ashton Kutcher mellé bújva a "Mother Fucker" nevet sugdossa játékosan szerelme fülébe. Igen, ez az Amerikában egyik legelterjedtebb szitokszó, szó szerint fordítva "anyabaszó". Hogy ezzel Demi a kettejük közötti korkülönbségre próbál-e utalni, nem tudjuk.

Brad Pittről is az terjed, hogy kedves neje hasonlóan szellemes becenéven szólítja. Az ő esetükben legalább nem káromkodásról van szó, az újabban bajszos sztár neve otthon ugyanis "Uglyface". Magyarul kb. "csúnyaképű" vagy "rosszarcú". Hát ezt biztos, hogy csakis viccnek szánhatja Angelina.

(Fényképek: northfoto)