Sokszor annak a legnehezebb ajándékot venni, aki a legközelebb áll hozzánk. Egy hét sincs már hátra karácsonyig, így most megpróbálunk ötleteket adni azoknak, akik kezdenek kifutni az időből. És persze reméljük, akik nem bízták az utolsó percre a dolgot, egy-egy komment erejéig szintén beszállnak és elmesélik, őt mit választottak szívük választottjának.

1. Kezünk munkája. Bár a saját készítésű ajándékok szerepeltek a legkínosabb karácsonyi meglepetések listáján, mi meg merjük kockáztatni, hogy szerelmesek között igenis van helye az ilyesminek. Akár csak kiegészítésként egy "fő" ajándék mellé, de adjuk bele szívünket-lelkünket! Lehet pusztán egy szerelmeslevél, egy személyre szabott zenei válogatás, konyhai mesterremek, akár egy élő szavalat, a lényeg, hogy ott legyünk benne.

2. Fehérnemű. Partnerünkön kívül ne nagyon ajándékozgassunk kombinét vagy alsógatyát, de egy kapcsolaton belül talán elmegy az ilyesmi még akkor is, ha valami karácsonyi motívumot csempészünk bele. De inkább igényesek és ízlésesek legyünk, mint viccesek. Figyelem: a kép csak illusztráció.

3. Kényeztetés. Vegyünk masszázsolajat, illatgyertyát, fürdősókat, dörgölőkesztyűt, stb., és ami a legfontosabb, ne hagyjuk a csomagot a fa alatt! Ha most nincs rá idő, soha máskor sem lesz egész évben: most tessék órákat tölteni a kádban vagy az ágyban, most van az ünnep. Nem csak a hozzávalók kellenek, kell az együttlét, az odaadás is. Szánjuk rá a pénzt és az időt.

4. Közös emlék. Ha a kapcsolat komolyabb, nyilván ott figyel már valahol egy merevlemezen több száz fotó közös meghitt estékről, fergeteges bulikról, tomboló nyárról. Nagyon szép ajándék, ha vesszük a fáradtságot, és ezeket mind előhívatjuk/kinyomtatjuk, és virtuális helyett kézzelfogható albumba rendezzük őket, akár feliratozva is képeket. De a közös múlt bármi egyéb tárgyi emléke megérdemli az ilyesfajta figyelmet: be lehet kereteztetni, medálba lehet foglaltatni, bele lehet gravíroztatni, csak arra kell vigyázni közben, hogy lelkesedésünk nehogy túllendítsen a jóízlés határán.

5. Hétvége kettesben. Kétségtelenül költséges ajándék, de hatalmas sikert lehet vele aratni. A dolog roppant egyszerű: ki kell választani egy tetszés szerinti kastély-, wellness-, stb. szállót, és előre be kell fizetni egy romantikus hétvégét két személyre. Igaz, a fa alá legfeljebb csak egy utalvány kerül, de nincs nagyobb ajándék, mint 48 óra színtiszta romantika és együttlét!