Beállunk mi is a sorba, legyen szó itt nálunk a Kő kólában is az újévi fogadalmakról! Igaz, én az ünnepek utáni visszaszürkülés időszakát cseppet sem tartom alkalmasnak arra, hogy pont ebben a kellemetlen időszakban kezdjen az ember új életet, és így van ezzel a Frisky bloggere is. Ebben az érdekes összeállításban a leginkább kerülendő fogadalmak közül válogat a szerző. Ezek közül az első helyen szerepel a "meg fogom változtatni a pasimat" - vajon sikerült-e ez már valaha is valakinek?

Nézzünk azért néhány egész használható fogadalmat is, ha valaki érez hozzájuk magában erőt. Az Mnsbc tanácsadója több összebújást, ölelést és szexet ajánl. Érvelhetnénk azzal, hogy ha az embernek úgy kell kényszerítenie magát, akkor nem ér az egész semmit, de valószínűleg nem rossz ötlet olyasmiket megfogadni, hogy "ölelkezzünk gyakrabban" vagy "maradjunk összebújva szex után". Ki tudja, mi magyarok is annyiszor vallunk-e szerelmet, mint az amerikaiak, de abban is lehet valami, hogy ha már megtesszük, tegyük úgy, hogy számítson: "amikor azt mondjuk, "szeretlek", nézzünk a másik szemébe". Az olyan tanácsok viszont, hogy "legyünk pozitívabbak" valószínűleg kevés gyümölcsöt hoznak majd a gyakorlatban.

A Flowing Love oldal kissé bizarr tanáccsal szolgál a fogadkozóknak. Odáig még valószínűleg mindenki egyetért velük, hogy ha már megfogadunk valamit, legyen ott valaki, aki számon kéri tőlünk ígéreteinket. Egyébként biztosra vehetjük, hogy a nagy fogadalmakra legfeljebb pár napig fogunk emlékezni. Viszont itt azt ajánlják, ezzel a valakivel (házastársunkkal, partnerünkkel, stb.) foglaljuk írásba az ígéreteket. Sőt, írjuk is alá, keretezzük be, és akasszuk ki a falra, hogy sose merülhessen feledésbe.

És a végére egy jópofa fogadalom-ötlet a Cosmopolitan tavalyi listájáról: "Nem fogok a pasimra hagyatkozni olyan dolgokban, mint amikor szerelni kell valamit vagy kinyírni egy pókot, hanem megcsinálom saját kezűleg. Kivéve ha NAGYON NAGY a pók."