Az 1929-es születésű Herman Rosenblat arról híres, hogy a második világháború alatt Buchenwald mellett egy koncentrációs táborban tartották fogva. Mint később elmesélte, részben annak köszönheti, hogy a borzalmakat túlélte, hogy egy ismeretlen kislány a kerítésen keresztül almát adott neki. A háború után, egymásról mit sem tudva mindketten az USÁ-ba kerültek, ahol 1957-ben véletlenül találkoztak újra. Egymásra ismertek, a kapcsolatból szerelem szövődött, összeházasodtak és azóta is boldog házasságban élnek.

Amint az a CNN híradásából is kiderül, a történet alapján egy gyerekkönyv már meg is született, egy felnőtt regény és egy film pedig készülőben van. Oprah Winfrey szerint ez volt műsora 22 éves történetének "legnagyszerűbb szerelmi története". A múlt héten azonban, kutatók eredményeire reagálva Herman Rosenblat kénytelen volt beismerni, hogy a koncentrációs táborban őt meglátogató angyali kislány képe csupán egy álom volt.

A könyvkiadásnak azonnal lőttek, a film gyártói azonban nem futamodnak meg, mondván, hogy ők különben sem dokumentumfilmet terveztek. A sztori szerintük van annyira erős, hogy anélkül is meg tudja szólítani a közönséget, hogy a nézők azt gondolnák, hogy az események valóban meg is történtek.